Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Rapport från dag 2: (för varmt klädd igen!)

Skrivet av Sophia med Laura
Rapport från inskolningsdag 2:
Vädret på morgonen: grått, aningen blåsigt.
Barnets klädsel: body, manchesterbyxa, stickad kofta, strumpor, skor och jacka – men också en solhatt! Som förstås försvann på promenaden dit och inte kunde hittas på hemvägen…
Föräldrastatus: pappa på kontoret, mamma knep inskolningen!
Fröknarnas klädsel: halvlånga byxor, t-shirt.

För varmt klädd igen, alltså! Men så var mamman också väldigt trött…
En av fröknarna hade sagt att barnen efter den första dagen antingen brukar sova väldigt gott, eller så är de så övertrötta att de inte kan sova alls utan bara snurrar runt hela natten. Laura valde det senare alternativet. Somnade inte förrän tre timmar efter sin normala läggtid, vaknade varannan timme och kunde bara sova OVANPÅ sin mamma hela natten. Så mamman var lite mörbultad i skallen… Och fortfarande lite nervös…

Tänkte att jag kunde få av den där stickade koftan, men innan jag hann det uppmärksammade Laura att en pojke sprang omkring med en dockvagn.
Dockvagnar är det absolut bästa Laura vet – inte för att hon bryr sig om dockor, utan för att det är så himla kul att skjuta något framför sig. Det är ju det när man precis håller på att lära sig gå och fortfarande är ostadig när man inte har något att hålla i sig. Dockvagnar ser svårare ut än läragåvagnar. Dockvagnar är toppen!

Laura ägnade faktiskt hela inskolningen åt dockvagnen. För JA, det fanns flera dockvagnar! Hon fick en egen! Fullkomlig lycka!
Lite oroligt var det förstås när en äldre flicka sprang förbi och tog Lauras vagn. Laura har inga syskon, så jag var fullt beredd på att hon skulle bryta ihop. Men hon stod bara kvar och funderade över situationen. Såg sur, men det hon gjorde var att hon hårdbevakade den äldre flickan – och vips hade den stora tröttnat och då var Laura där och knep vagnen DIREKT!
Dagens övning var att låta barnen leka utan att lägga oss i, så att de kunde upptäcka att fröknarna är precis lika bra på att vända vagnar och lösa leksakskonflikter som mammorna och papporna. I stället fick vi sitta väl synliga men på lite avstånd och lyssna på när den enda pappan berättade om allt han tänkte förbättra dagisgården med en hel del virke och korrugerad plåt. Det skulle bli något slags skjul, vad jag kan förstå. Jag sa att "det är nog bäst att vi anlitar en arkitekt", men han förstod INTE att jag skämtade. En av fröknarna påpekade att det var kommunens mark och att man behöver bygglov. Då övergick han till att berätta om hur lätt man sköter ett spädbarn medan man tittar på video.
Nåja, vi slapp i alla fall bli ivägkörda så jag grät inte idag heller.

Så småningom var det dags för samling. Det tycker Laura INTE om. Det är som om det gällde en rättegång – mycket allvarligt, ganska obehagligt. Så hon stod ut ett tag, sedan stultade hon bort mot vagnen, tog tag i det och körde rätt ut mot skogen. Med sin stickade tröja i augusti…
Fortsättning följer…
Svar på tråden: Rapport från dag 2: (för varmt klädd igen!)

Vilken härlig dag!

Skrivet av  Monica med Tintin 26/8-02
Laura verkar ha haft en höjdardag på dagis! Spännande med nya barn och framför allt, nya leksaker!

Vad gäller kläder... ja du, nog har sonen varit "överklädd" några gånger också fast han gått på dagis ett halvår nu. Han får på sig långbyxor, lånärmat och jacka och när jag kommer och hämtar leker alla (ja nästan alla då) barnen i shorts och t-shirt. Nu har jag lärt mig att lägga ner kläder för alla möjliga tillfällen i "extraklädersväskan".

Hoppas denna natten gick bättre än förra så mamma är lite piggare.
 

Vad ni verkar haft det härligt

Skrivet av  katti
Läste om gårdagen. Vi har precis inskolat vår son på ett nytt dagis och första dagen var både jag och hans pappa med på inskolningen eftersom vi båda ville få information, träffa personal och se lokalerna - inge konstigt enligt mig.

Eftersom min son är snart 5 år har han gått på dagis tidigare. Så jag tänkte skriva åt dig vilka kläder han har med sig på dagis (kanske du slipper overallerna, hi hi hi)
fleeceställ (byxa och jacka)
överdragsbyxa
träningsjacka
mössa
fingervantar
galonisar
regntät jacka
galonhandskar
gummistövlar
tennisskor
t-shirt
tunn långärmad tröja
tjockare långärmad tröja
kalsonger
byxor
långkalsonger
strumpor

Hoppas att det går lika bra resten av inskolningen.
 

Tack för listan!

Skrivet av  Sophia med Laura
Tack snälla, jag ska läsa och begrunda! Och titta djupt i plånboken…
 

Det var så lite så

Skrivet av  katti
Kolla på loppis och fråga släkt och vänner om de har kvar kläder sedan barnen var små.
Jag har extremt mycket kläder på dagis åt honom, men det som du verkligen behöver är regnkläder, stövlar, utekläder och ombyte om de blir blöta.
 

Det går ju bra!

Skrivet av  Dellen
Du är väldigt duktig...och Laura.
Fler föräldrar på inskolning kan vara väldigt kul -oftast-eftersom man alltid kan prata barn.Sen´har vi de där ggr när personkemin inte riktigt stämmer ;)
Har haft ett par tillfällen när det har pinsamt tyst eller ruskigt högljutt.En gång hade två väldigt politiskt intresserade föräldrar med totalt olika åsikter,det var underhållning på hög nivå.Vi skickade nog ut föräldrarna tidigare än vi tänkt om jag minns rätt.Väntar på nästa rapport!
 

Artiklar från Familjeliv