Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tillåtet att säga upp platsen hux flux?

Skrivet av Linda
Vi funderar på att byta dagis och har fått en ny plats om vi vill. Får man säga upp sin plats på kommunal förskola helt plötsligt?

Så här är det nämligen: På vår första inskolningsdag idag (på kommunalt dagis) känns det inte riktigt rätt och vi vill genast byta till det andra (föräldrakoperativ).

Vilka regler gäller?

Jättetack för snabbt svar!
Svar på tråden: Tillåtet att säga upp platsen hux flux?

Jag skulle tippa på att de flesta har någon

Skrivet av  PBSthlm
uppsägningstid. Vår kommun har 2 månader.
 

Och precis

Skrivet av  Kris
som PBSthlm skriver så har ni säkert uppsägningstid men ni behöver ju inte nyttja platsen under tiden för det. Men betala måste ni nog göra.
 

Har ni...

Skrivet av  Sofia
...bara gått en dag så tror jag kommunen inte kommer propsa på någon uppsägninstid, utan släppa ert barn vidare till den privata förskolan.
I alla fall har Sthlm haft den policyn.

Hävdar de uppsägning så fråga omedelbart vilket datum som är "avstämningsdatum" i kommunen.

Man brukar nämligen ha ett datum varje månad då daghemmen rapporterar in vilka barn som går på dagiset. Utifrån den rapporten betalas sedan barnomsorgspengen ut till daghemmen.

Säg tex att det är den sista varje månad som avstämningen ska ske...
Säger ni då upp platsen den 30 augusti så kan ni skriva in barnet på nya daghemmen till den 31:a - och så får nya daghemmet betalt för ditt barn i allafall.

Liiite krångligt...men vet man hur detta funkar så kan man argumentera bättre om man vill förhandla bort en uppsägninstid...:-)))
 

Artiklar från Familjeliv