Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Alma opererad .....

Skrivet av Eva&Alma
Hej på er allihopa!
Nu är vi hemma igen, vi fick åka hem igår. Operationen har har gått jättebra, vi fick stanna några dagar extra pga att hon fick lite vatten i ena lungan. Hon repade sig otroligt snabbt och har inte kräkts på en vecka! Det gick ju som sagt maginfluensa på 93:an så vi fick gå direkt till op från hotellet.
"Skönhetsfelet" det lilla hålet mellan förmaken var inget litet hål, det fanns ingen vägg alls!!!
Så det var ingen op man skulle vänta med.
Det är så skönt att det är över men oj oj vad trött man är nu.
Tack alla gulliga människor för ert stöd det har betytt jättemycket!!!

Kramar från oss
Svar på tråden: Alma opererad .....

Skönt!.....

Skrivet av  Katarina Maja & Pyret
att det är "fixat" nu!!!
Oj ingen vägg alls.. man blir ständigt påmind om att ultraljudet inte "ser" allt!
Stor Kram på er!
 

Hej Katarina och tack...

Skrivet av  Eva&Alma
för att du är så stöttande!!
Jaa visst är det ändå litet märkligt att man kan säga att det är ett litet obetydligt hål på c:a 3-4mm.
När det sen visar sig inte finnas någon vägg alls!!
Hur gammal är Maja nu? Är hon färdigopererad?

Kramar från oss Eva&Alma
 

Hej !

Skrivet av  Katarina Maja & Pyret
Ja det måste vara svårt att "se" på UL när det kan skilja så markant på UL bild och verklighet!!
Jätte skönt att det gick så bra att "laga" !!

Maja har hunnit bli drygt 1,5 år. Det finns inget idag som talar för fler op, förhoppningsvis skall de återstående vsd:arna växa ihop av sig själv. Hon har små klaff läckage också men de kanske kan fixa sig (de räknas som nästan omätbara).
Stor kram !
 

Vad skönt.........

Skrivet av  nikki
att allt har gått bra! Jag är inte inne här så ofta nu efter att Emma är opererad. Jag tänkte på att er dotter hade problem med sina lungor, hur yttrade det sig? Därför att jag undrar är att Emma de sista månaderna hostat jättemycket och de har röntgat hennes lungor åtskilliga gånger detta året men de säger att det är bra MEN så var det en sköterska som hade utbrustit till min sambo att detta ser ju inte bra ut men sen sa läkaren att det var bra. Man blir ju orolig för ibland så missar de ju både det ena och det andra. Emmas hål sa de var LITET men när hon sen opererades så var det STORT (Hmmmmmmm)?

Kram och lycka till

Nikki och Emma (född 991015 med Down syndrom, stort VSD och litet ASD och en kärlring)

 

Hej Nikki...

Skrivet av  Eva&Alma
Det visade sig vid Almas operation, att det höga trycket man mätt upp i hennes lungkretslopp direkt hade med hjärtfelet att göra. Tidigare hade man talat om någon ev missbildning i lungkärlen mm. Det kunde absolut inte ha med hjärtfelet att göra (det höga trycket) har vi fått höra. Men det kunde det ju alltså.
Vi fick höra på kardiologen att Almas lungor var i dåligt skick och att det därför inte var aktuellt med någon hjärtoperation. När hon sedan skulle få jejunostomi gjordes en datortomografi på lungorna( pga vårt tjat)där visade det sig inte vara något som helst fel på hennes lungor. Vi fick tid på allergimottagningen(genom BVC) för att vi ville prova astmamediciner då hennes andning varit lite ansträngd kanske pga hennes reflux och ständiga kräkningar. Det fick vi prova, Airomir och Pulmicort, hon blev mycket piggare av det. Om lungorna blev bättre av det eller om det var en felbedömning från början lär vi aldrig få reda på. Oj oj vad långt och krångligt det blev hoppas du förstår ändå!

Kramar Eva&Alma
 

Härligt att ni är hemma igen!

Skrivet av  Nina & Noah
Jo, man är vansinnigt trött efter Lund. Jag sov från 19.00 till 10.30 nästa dag... Ammade Noah några ggr under natten, men pallade inte att kliva upp. Noah kräks också mycket mindre efter op. Han hade också ökat jättebra i vikt under första veckan hemma, 150 gr. Mycket för att vara honom. Ska på hjärtmott imorgon och väga igen, för att se om detta verkligen stämmer!Fick ni ligga extra länge på thiva pga lungorna, eller hamnade ni på 93:an?
 

Hej Nina...

Skrivet av  Eva&Alma
Vi fick komma ner till 93:an tre dagar efter operationen. Det var först när dom gjorde slutkollen inför hemresan som man såg att hon hade lite vätska i lungan. Vi klarade oss också ifrån maginfluensan tack och lov!
Hur är det med Noah nu, mår han bättre än innan op?
Alma fick fira sin ettårsdag i Lund men det gick ju det med!

Kram Eva&Alma
 

Har tankt pa er

Skrivet av  Linda och Thomas
Vad skont att det ar over! Vi har tankt pa er alla. Varma kramar Linda och Tommy
 

Artiklar från Familjeliv