Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

AV-block3+ ASD

Skrivet av Anitha
har vår son född dec -00
första operationen gjordes då han var 3 dagar ung..då sattes en pacemaker in. Vi visste redan från 29:e grav.v att han hade hjärtfel.
I januari i år så opererades han för andra gången..pacern byttes ut o flyttades upp under nyckelbenet + så stängde man ASD:n. Blev en 7 timmar lång väntan!
Men han mår bra, även om komplikationer tillstötte i form av infektion i operationssåret. Nu är han inne på sin 6:e v med penicillin. Imorron får vi besked om den behandlingen ska fortsätta.
Nu ska det förhoppningsvis inte behövas ngn ny operation innan det är dags att byta pacern igen..tack o lov.
Svar på tråden: AV-block3+ ASD

Oxå pacemaker.....

Skrivet av  Elin å Emmy
Hej!

Vad skönt å höra att operationen gick bra och att det inte är fler operationer förutom pacemaker-bytena! Vi sitter i samma sits, vår dotter Emmy hade förträngning på aortan och opererades vid 2 1/2 v, sedan stängdes VSD vid 3 1/2 mån där det oxå blev en pacemakeroperation en vecka senare.......
Jag undrar hur ni upplever bytet av plats på pacemaker, Emmy har sin pacemaker snett ovanför naveln och den ser verkligen så stor ut, trots att den ju bara är som två femkronor på höjden......... Är det stor skillnad? Hur ser/känns det nu? Hur kommer det sig att er son hade AV-block 3 vid födseln? (Emmy fick AV-block 3 vid operation nr 2).
Vi håller tummarna för att infektionen i operationsärret har gått bort nu, vet att det kan vara mycket sådana strul vid pacemakeroperationer!
Lycka till!

Kram från oss!
 

Elin å Emmy

Skrivet av  Anitha
Hejsan
Orsaken till att Nicolay har AB-block3 är troligen för att jag har reumatiskt, riktigt säkra är dom inte.
Bytet av pacern var positivt, den syns nästan inte alls nu under nyckelbenet o det trots att den är lite större än den förra.
Infektionen har han i stora såret i bröstbenet. Igår var vi till sjukhuset o vi får fortsätta i 2 v till med penicilinet. Men, nu kommer han i alla fall att kunna vara lite på dagis igen. Han har saknat det.
Ha det gott
 

Aha!

Skrivet av  Elin å Emmy
Så infektionen är där..... Vi håller verkligen tummarna för att detta är de sista veckorna som pencillin behövs!
Skönt att höra att det kommer att synas mindra med pacen vid nyckelbenet, den "sticker" verkligen ut mycket idag på Emmy......
Hoppas det blir ett skojsigt återseende på dagis!
Må så gott! Kram från oss!
 

Måste fråga

Skrivet av  Jenfan med Felicia (CTGA) 991029
Om du vet hur lång tid det atr innan dom i vanliga fall flyttar upp pacemakern.??
Felicia fick sin pacemaker akut för ett år sen på tisdag.
 

Ny pacer..

Skrivet av  Anitha
Det vet jag tyvärr inte. vår son fick sin när han var tre dagar ung. Hans andra operation gjordes när han precis fyllt 2 år.
Antar att din dotter har sin på magen just nu...som en stor ruta.
Den nya som sonen har syns nästan inte alls, fast den är större.
 

Artiklar från Familjeliv