Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ACE

Skrivet av Anne-Li med Pisan 000715
Hej på er!

Var nyss inne på ACE:s hemsida och läste om försäkringen, funderar på att försäkra dottern hos dom... Är det ACE Barnolycksfallsförsäkring man ska ha då? Ska man ha någon tilläggsförsäkring eller gäller den allt? Vad har ni andra för försäkringar på era hjärtebarn?

Lovisa fyller 4 år i juli, opererades för VSD och ductus vid 4 månaders ålder, är nu fullt återställd, ska inte få några men.

Har ni synpunkter på ACE?

Tack på förhand!
Svar på tråden: ACE

Lite tips o svar...

Skrivet av  Mimmi &Zacki
JAg har tecknat ACE o den är en tillläggsförsäkring för "friska"barn men enda försäkringen som innan "såg emellan fingrarna" om barnet har ett handikapp..
Den är mycket lönsam, finns föräldrar här på denna sidan som fått ut mycket pengar från dem...
Denna försäkring gäller ju inte bara ett barn av familjen utan den innefattar o gäller för alla barn i familjen under 18 år....Den rekommenderar jag verkligen...
Sedan har ju Hjärtebarnsföreningen framarbetat ett samarbete m Folksam en försäkring har inte läst så mycket om den än, men den funderar vi på att oxå teckna på åtminstonde ZAcki, som inte får en vanlig försäkring pga sin vsd, transposition, dutus,dilv, dorv o aorta coarte=((

ACE är inget svenskt försäkringsbolag så man kan teckna den utöver alla andra försäkringar....
Har Ni någon försäkring nu på Lovisa????

Vill du läsa mer om Folksams försäkring så gå in på www.hjartebarn.org o läs påp deras startsida om den...
 

Jo...

Skrivet av  Anne-Li med Pisan 000715
Hon är försäkrad men jag letar lite om man ska skaffa en tilläggsförsäkring också, typ ACE... Bättre villkor vill man ju alltid ha, OM något skulle hända! :)

Tack för dina svar!
 

ACE

Skrivet av  Helena och Evelina 031122
Jag pratade med dem på telefon och vad jag kunde förstå så betalar de inte heller ut något för medfödda fel, t.ex hjärtat. Sedan brukar försäkringsbolag vara specialister på att få att allt härkommer från t.ex hjärtfelet så jag anser att det inte spelar så stor roll vad man tar för bolag. Folksams medlemsförsäkring har ju inte heller hälsodeklaration. Vi har nu ACE, tecknade den mycket för att jag hört om den här på nätet. Vi får väl se, man hoppas ju att man slipper använda den.


 

Hej Helena!

Skrivet av  Jennie & Alva
Var det ACE du hade talat med??
Jag var i kontakt med dem innan vi tecknade försäkringen för Alva. De sade då att de betalar ut ersättning för hennes medfödda hjärtfel efter ett års karens. Alltså, vi får ingen ersättning vid sjukhusvistelser under första året om det härrör till hennes hjärtfel. Efter ett år så betalar de 300 kr/dygn vid sjukhusvistelse. Olycksfallsförsäkringen gäller ju från första början.

Vi har inte nyttjat försäkringen ännu, då det precis gått ett år sedan vi tecknade den. Alva har åtminstone en hjärtop kvar att göra, så jag räknar med att få ersättning från ACE då den blir aktuell. Ponera att Alva blir på sjukhuset i två veckor, det blir åtminstone 4200 kr för den tiden och det kan komma väl till pass i en ofta sinande kassa. Då är det ju helt klart värt de 900 kr/år som försäkringen kostar.

Som sagt, jag förstod inte riktigt om det var ACE du syftade på i ditt inlägg.

Hälsningar från Jennie
 

ACE

Skrivet av  Helena och Evelina 031122
Det var Ace jag syftade på. Men jag kan ju ha uppfattat fel. Jag hoppas självklart inte at jag behöver utnyttja den men om det behövs så hoppas jag ju att den är så bra som det sögs.
 

Olika ersättningar

Skrivet av  Pia & Mimi
Ace betalar ut ersättning för sjukhusvistelse även om orsaken är hjärtat. Det har flera av oss utnyttjat utan några som helst problem. Dock inte under karenstiden. Man får dock ingen invaliditets ersättning (dvs en del av ett basbelopp per år eller en engångssumma) för det man hade med sig när man försäkrade sig. Men jag vete katten om man får ersättning för det från Ace över huvudtaget.
Därför tror jag att det är bra att också ha en medlemsförsäkring som ger den ersättningen om något annat skulle hända, att man blir handikappad p g a tex tumörer, diabetes, svår allergi, etc.
Ska höra om hjärtebarnsföreningen kan göra någon artikel om det i hjärtebarnet, dvs jämföra olika försäkringar.
 

jag har fått annan info av dem

Skrivet av  Hanna med Oscar
kostnad 99kr/ mån. Dygns ersättning mellan dag30-60 125 kr/dag därefter 250kr/dag tom dag 90. Täcker medfödda fel efter ett års karens. Och dygn ersättningen ersätts från dag 1 om man ligger inne mer än 30 dagar. Alltså 125kr/dag får man ut då. Inte 300kr???
det är ju också det intressanta i försäkringen, nån annat får man ju i princis inte ersättning för. Lönar det sig verkligen då. Med tacke på att man faktiskt betalar ca 1200kr / år för den.

Nån annan kanske har bättre erfarenhet.
 

Sitter med pappren här...

Skrivet av  Mimmi&Zacki
Har haft försäkringen i 2 år nu o enligt mina papper o vad mina vänner med samma försäkring har fått så är det 300 kr per dygn from första dygnet sedan får man 250 kr per vård dag efter 62 dygnet.....

Vi har haft 1 års karens på Zacki nu o får pengar från dem för all sjukhusvistelse, har hört mig för med dem oxå...2 ggr tom....
I mitt fall ringde de hem till oss o vi tecknade den så...75 kr dygn med autogiro blir det för vår del....
 

Artiklar från Familjeliv