Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Joppo, fortsätter här

Skrivet av Jennie & Alva
Min Alva är 2 år och 3 månader. Hon genomgick sin första op när hon var 1 vecka, har därefter gjort ytterligare en hjärtop vid 9 månader samt in- och bortop av titanplattor i bröstkorgen.
Alva har en planerad op kvar att göra, TCPC, för att färdigställa hennes enkammarhjärta. Alva föddes med avbruten aortabåge, som nu är rekonstruerad. Hennes högerkammare är underutvecklad, sedan har hon dubbelt utflöde från höger kammare, transposition samt ASD + några VSD.

Alva mår alldeles utmärkt, har lite begränsad fysik - blir flåsig efter några steg oavsett gång eller spring. Har även drabbats av infektionsutlöst astma som förvärrar andningsproblematiken. Hon går på dagis fem dagar i veckan, hon har en extra resurs som tillförts gruppen (ej pers.ass) fyra timmar per dag - jättebra! Hon trivs som fisken i vattnet och vill nästan aldrig gå hem...

Just nu är vi inne i en väntefas där det inte händer så mycket, vi går på återbesök till hjärtmott var fjärde månad där de kollar EKG, bltr, sat och ul. Nästa op kommer troligtvis ske om c:a 1-2 år. Detta är inget komplicerat ingrepp men eftervården kan ta tid, då det i vissa fall är svårt för kroppen att ställa om sig till den nya cirkulationen.

Jag hoppas att du hänger kvar på detta snack och delar med dig av dina erfarenheter, alltid kan man hjälpa någon!

Lycka till i framtiden!

Kramar från Jennie & Alva

PS. Besök även Alvas hemsida, för mer info - www.famandersson.com DS.
Svar på tråden: Joppo, fortsätter här
Inga svar finns

Artiklar från Familjeliv