Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Häxprocesser i Norge

Skrivet av Christopher
Tydligen skeede ett antal justitiemord i Norge:
http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_6599868.asp

Det var väl vid ungefär samma tidpunkt som vi hade en liknande debatt i Sverige? Undrar om vi har något liknande här?
Svar på tråden: Häxprocesser i Norge

Mycket troligt

Skrivet av  Smålandspappa
att vi något liknade här - absolut. En period så vågade man ju knappt ducha ihop med sina barn för att man var rädd för vad som kunde slinka ur dom i skolan och om fel person skulle råka höra det.

Tyvärr förekommer en liknade "häxprocess" i dag också när det gäller män i skola och barnomsorg. Många män/killar väljer säkerligen bort dessa yrken pga av att man ser pedofiler i varje hörn. Bara för att några få pervon har gjort det så drabbas vi alla män av det.

Som jag brukar säga....trist men sant.

gråa dimmiga smålandshälsningar
 

Det finns lite mer att läsa

Skrivet av  Pappa Puh
i Jan Guillous "Häxornas Försvarare". Jag har bara läst sista kapitlet, det som handlar om häxprocesser i vår tid, men det var upplysande.

Så här skriver AdLibris om boken:

"I sitt långa historiska reportage följer Jan Guillou spåret från häxornas och tidelagsmännens bål ända fram till våra dagars panikvågor kring påstådda massoffer av barn på svarta mässor, "förträngda incestminnen" och daghem som sägs varit hemliga mötesplatser för våldtäktssekter.
Slutsatsen är inte uppmuntrande: vi tycks aldrig kunna lära av historien. Eller, vi tycks aldrig lära oss att berätta historien begripligt och ocensurerat."
 

Artiklar från Familjeliv