Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bitchiga barnmorskor ..

Skrivet av Puhpappa
Vi var på specialistmödravården i tisdags för att göra vårt vecka 18-UL. Barnmorskan som vi hade träffat förra gången vi var där jobbade tyvärr inte den dagen, så vi fick en annan: gammal, grå och inte alls sympatisk på något sätt. Hon hastade igenom hela proceduren utan att tala om för oss vad hon gjorde och varför (iofs hade vi varit med förr, men ändå..) men det största "felet" på henne var att när vi frågade lite nyfiket vad det var för kön på barnet så svarar hon snäsigt att "de delarna utvecklas inte förrän senare". OK, kanske lurar andra men båda vi arbetar inom sjukvården och har läst gynekologi/obstrektik. Yttre genitalia utvecklas vecka 12 och är _definitivt_ synliga på ett UL i v. 18. Nåja, det är inte det viktiga men hon var som otrevlig och snäsig och så vill väl ingen bli bemött. Hoppas ni slipper det, bröder.
Svar på tråden: Bitchiga barnmorskor ..

Min fru

Skrivet av  Axel
vill alltid ha med mig när hon skulle till mvc, ska på gyn-koll och så. Hon säger att de är mycket trevligare när det finns ett "vittne" med. Ibland har vi stött på otroligt otrevlig personal, om de är ännu värre när mannen inte är med tycker jag synd om tjejerna...Varför tar man ett sånt jobb om man inte gillar att ta hand om folk, och göra det påett trevligt sätt?
 

Jovisst

Skrivet av  Pappa Sven
Förra graviditeten gick över tiden. Då fick vi gå på "överburenhets-UL", eller vad det nu hette. Världens suraste BM jobbade där. Svarade inte på frågor, snäste åt oss, förstod inte alls att vi kunde vara oroliga. Noll empatisk förmåga.
Pratade med en väninna som är BM på samma sjukhus förlossningsavdelning. Hon sade att det finns BM som inte "pallar trycket" på förlossningen. De blir placerade där de inte råkar ut för akut-patienter. Tur att de inte blir satta på preventiv-medelsrådgivningen, då skulle väl aborterna öka rejält :-)
 

De delarna

Skrivet av  Farskan
hos barnmorskan utvecklas inte förrän senare, menade hon väl. Hon lär sig så småningom.
 

Artiklar från Familjeliv