Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är det skadligt att ha tv`n som barnvakt?

Skrivet av Sara
Min son mår så bra när han sitter framför tv`n han är bara 1 månad. Han tror dom pratar med honom,. Naturligtvis ser jag till så det inte är nått hemskt på tv´n.
Svar
När barnen är så små
ska man inte använda TV:n som barnvakt. Om han bara är 1 månad, så sover han mycket, och den vakna tid han har bör han få känna din värme och närhet och att du pratar med honom.
Skrivet av  mamma
Jag hoppas att det här inlägget var ett dåligt skämt
Det är väl ingen som lämnar en enmånadsbaby ensam framför TV:n? Får man hoppas.

Däremot kan jag - anonymt - erkänna att jag har gjort det med större barn, trots goda föresatser innan jag blev mamma. Man orkar inte alltid, och om enda sättet att få lite tid för sig själv är att barnen sitter vid TV:n, så... Alla är ju nöjda, i alla fall!

Det man kan vända sig mot är att TV-kanalerna inte har mer förstånd, utan kör sådana inslag som kan vara skadliga för barn även på dagar och tidiga kvällar. Jag tycker att man lugnt borde kunna låta sina barn se ensam på TV före klockan 21. (Möjligen med undantag för nyhetssändningar, men de skulle ju kunna redigera bort de värsta bilderna på döda kroppar och så vidare i alla fall före klockan 21, tycker man.)
Skrivet av  Ensamstående mamma