Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

I vilken ålder tycker ni...

Skrivet av Nyfiken
att James Bond filmer är ok?
Svar
15 år
Det är så mycket våld så det klarar dom sig utan till dess.
Skrivet av  DR PHIL NR1
nä men sluta ...
och vad är det inte i tecknat "nu för tiden då" ...eller kolla bara på Tom & Jerry ...
Skrivet av  Jiiha
Men snälla.
Det är skillnad på film och film. Visst jag håller med dig att det finns många barnprogram som inte är bra. Men det finns inget som motiverar att sätta på film som är för äldre.

Jag förstår inte att vuxna har så svårt idag att se skillnad på barn och vuxna. Bara för att vi vuxna har blivit så avtrubbade av allt som visas på tv idag, så tänker inte jag utsätta mina barn för vuxenfilmer mm.
Skrivet av  DR PHIL NR1
James bond
Är väl knappast någon barnfilm! Varför denna brådska att introducera vuxenfilm för barn? Om vi lät barnen vara barn så skulle dom må mycket bättre. Man är inte mogen för dessa filmer förrän vid 15år tycker jag.
Skrivet av  Lina
håller med
efter jobbat i olika skolor under några år (som elevassistent) så vet jag att de flesta barn ser filmer jag inte skulle låta mina barn se. har jobbat mest i mellanstadiet och det går ju lite överstyr när barnen "övar" sparkar och slag mot varann.

Tom och Jerry är väl ganska tydligt att det är påhittat eftersom det är just tecknat + att det handlar om djur. Ja, det är våldsamt och ganska brutalt, men finns det några indikationer att något barn blivit inspirerad av just Tom och Jerry och utövat djurplågeri eller tagit en stekpanna och slagit den i huvudet på mamma ? Tror jag inte.

Tycker nog 15 års gräns på James Bond verkar vettigt.
Skrivet av  Crim5on
Beror på barnet
Och sedan filmen, det finns James Bondfilmer och James Bondfilmer, de äldsta tycker jag är oerhört grymma och skulle nog inte låta min son se den, men t.ex Moonraker är en mycket lättare film.
Som jag resonerar så är det en jätteskillnad att se en film på bio mot att se den på en video eller DVD.
Sedan är det vissa barn som kan bli rädda, plocka med sig filmen ut, har svårt att se skillnad mellan film och verklighet, och det gäller både 6-åringar och 15-åringar.
MIn son har fått se en del Bondfilmer, men han är absolut ingen våldsam kille, men hade han reagerat på ett negativt sätt, så hade mitt beslut varit annorlunda.
Han har en jämngammal kompis som inte klarade av att se t.ex Ice Age på film
Skrivet av  Mamma Erik
Det är en egen avvägning
Hur ser det ut med allt annat skit våra barn får i sig via Cartoon o TV3..Men 15 år för James Bond är för mig i högsta laget..Våld ja hur är det med sagan om ringen filmerna..7 år i målsmans sällskap o där är det väl våld o död om nått..Sen ta bara dokusåpor..Nu är det till och med legalt med sexuella övergrepp i dokusoporna o dom sänds på bästa tid..Nä du ta ett eget ansvarstagande vad dina barn ska se o inte se mina har jag även bromsat från Cartoon o dyl...
Skrivet av  Micke P
Min sjuåring har fått se Goldfinger
och någon annan med Jean Connery, tillsammans med mig.
Han har sett Harry Potter filmen när han var fem år, men jag tyckte att den var för avancerad för honom. Jag brukar hyra film och sen kan vi titta, sen behöver man inte ha dem mer.
Min man köpte Saturday night fever och Jurassic Park III till sonen, kanske man tycker att den förstnämnda bara är en dansfilm, men jag tycker att det är för mycket sex och dåligt språk i filmen. Jag vet inte hur ni andra reagerar på sex i filmer för barn. Jag tycker sådant också är olämpligt, scenen där flera killar hoppar på en tjej i baksätet.
Vi har inte TV 3, TV 5 och Cartoon. Jag är glad för det. Egentligen är jag tveksam till Sagan om ringen flmerna för en sjuåring också, handlingen är för komplicerad.
Det är jättesvårt det här, för pappa tillåter mer filmer för honom än jag. Hemma hos en kompis fick han se THRILLER med Michael Jackson, vilket jag tycker är helt olämpligt för en 6-7 åring. Min son drömde mardrömmar och blev rädd efteråt för varulvar.
Skrivet av  Mamman
Hallå!
Jag tycker för de flesta barn vid ca 12-13 år. James Bond-filmerna är ju på många vis betydligt snällare och känns inte lika hemska och verklighetsnära som t ex Beck-filmerna och liknande som också har 15-årsgräns.
Skrivet av  Katarina
måste bara berätta
hur diskussionen gick när jag försökte hindra mina då 7 åriga tvillinpojkar att se James Bond:

-Pappa: Det är för läskigt för er !
- son: Men vi blundar när de pussas !

Skrivet av  Sune
Underbart :-) imt
Skrivet av  Madde B