Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dax för Kalas för 9 & 7 års killar!!!!!

Skrivet av Fantasilös mamma
Skulle bli jätte glad om någon/några ville hjälpa mej.
Min 7 års grabb ska ha ett stort kalas för klasskamrater plus några till. Hans klass blev splittrad till 1 klass och han känner inte alla så väl, han var också lite ensam i 6 års. Så nu tänkte vi ha ett dunder kalas för honom, vi har hyrt lokal.Vi skulle vilja att det blev lite speciellt så att kompisarna tycker att hans kalas var häftigt.Så lite tips på lekar och kanske något annat en dessa ständiga godispåsar skulle jag uppskatta.
Och så till 9 års grabben. Vad gör man, disco vill han ju ha men även han något speciellt, förslag!!!
Svar på tråden: Dax för Kalas för 9 & 7 års killar!!!!!

Olika stationer/uppgifter.

Skrivet av  Helena
Du kan dela in dem i två lag.
En tom burk till varje lag. Tex röd burk till röda laget,blå burk till blåa laget.Alla skriver sitt namn på en lapp, som de sedan lägger i sitt lags burk.
Nu blir det en enklare variant av fÅngar på fortet.Likheten är igentligen inte något annat än att de får olika uppdrag att utföra för sitt lag.Vems tur det är avgörs när du drar en lapp ur burkarna. De kan också ha några "extra chanser", tex tre extra chanser som laget får förfoga över själva.
Förslag på stationer: Att fånga en nyckel som du knytit fast ett snöre, pluss att du på styvt papper ritat ut vart de skall hålla sina händer, när de lyfter sina händer och skall försöka få fatt nyckeln som ligger framför skall du försöka dra bort den.de kan ha fem chanser.(Nu har du också möjlighet att se till att den utvalde klarar uppdrager genom att du är mer eller mindre bra.Har de klarat av det har de också fått ett lösenord.
Nästa station är at kasta prick med pilar på balonger.Tex Fem pilar, och att lyckas pricka tre balonger som sitter fast på väggen.
Station tre.Att lösa en gåta.
Station fyra:Dragkamp. Nu kan tex alla vara med.
Station fem:Att balansera en potatis på sked runt en bana, med tex ett eller flera hinder att kliva över.Det gäller för den utvalde att gå banan inom en viss tid(Kom i håg att pröva själv i förväg för att kolla vad för tid som är rimlig att klara banan på).
sista stationen kan vara att köra en bana med en radiostyrd bil. Det gäller också här för den utvalde att göra uppdraget inom en viss stopptid.
För att barnen skall bli nöjda skall det inte vara för svårt att utföra/klara uppdraget.
Om någon inte vill göra ett uppdrag,låt då den välja ut vem som skall göra det i hans/hennes ställe.
Så lände de inte har "full koll" på tider att klara uppdragen på, samt hur skicklig du är att dra i nyckeln med snöre, kan du modifiera det hela lite snygt, om det behövs, men se upp så de inte genomskådar dig, för då kan du få problem.
De sk "lösenorden se lyckats skrapa ihop, kan vara ledtrådar till en speciell sport/idrottsgren, känd person, eller lappar med ordbilder som skall läggas ihop på ett vist sätt för att bilda en mening.
"lödenorden" får de inte fören alla stationer är avverkade. Då kan de sätta sig tillsammans i respektive lag och fundera över det, medans du får chans att pusta up lite.
Hoppas du kan ha användning av någon ide av dessa, om du nu inte väljer alla.
Lycka till !


 

Artiklar från Familjeliv