Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

1 årskalas, vad bjuder man på???

Skrivet av Konstiga mamman och pappan
Har rätt stor familj och undrar vad vi ska bjuda på?
Vår 1 åring ska vi nog göra ett glasståg med bananskivor till hjul och små klickar av aprikospure till dekoration, då tårta oftast inte varken uppskattas av så små, men också för att vi är lite anti allt detta med godis, sött, slisk mm till små bebisar( men det finns andra som tycker att det är såå kul att ge allt möjligt gott till de små så de blir säkert sura, men detta är vår ställning vi vill försöka undvika så länge vi kan och vår lilla är såå nöjd med smörgåsrån så varför ge annat)
Så nu har vi funderat på att skippa tårta, kakor, bakelser och bullar till kalaset.....och kanske istället bjuda på smörgåstårta eller har ni någon annan ideé?
Recept mottages tacksamt vid ev. ideér.
Kanske tycker ni att vi är knasiga?
Men vi är så innerligt trötta på allt tjat om att ska hon inte få en kaka, ja, men lite saft måste hon väl få, när hon inte ätit har vi fått kommentarer om att bjud på lite gott gott så ska ni se att hon börjar äta, så har det låtiti nu sedan hon var 4 månader gammal.
Varför?
Inte för att vår lilla haft behov utan för att de vuxna vill stilla sitt lilla ego snarare, för att de tycker att det är så kul att få ge!
Svar på tråden: 1 årskalas, vad bjuder man på???

Jag vet

Skrivet av  fia
Bjud på pastasallad, då blir det ju bra plockmat för lillen också. Syrran brukar ha det när hon har barnkalas. Pastasalladen kan ju varieras med en mängd olika grönsaker, korv, kött etc. Vi brukar ha pasta, bacon, salami, medwurst, korvbitar (prinskorv), majs, ärtor, ostbitar (skurna i fyrkanter), nån olja som gör salladen lite mer glansig och ger smak, kryddor (sparsamt). Men var och en kan ju göra salladen efter eget tycke och smak och beroendes på vad alla äter och tål. Men plockmat är ju en utmärkt rätt! Till salladen kan man ha en sås till, för de vuxna, men det är inget tvång, den går lika bra at äta utan. Lite bröd till bara.
 

Fruktsallad

Skrivet av  Anis
Fruktsallad är ju sött!
Men det är ändå inte godis och kakor :-)
 

Artiklar från Familjeliv