Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Måste lyfta upp en fråga som jag ställt till Mimmi

Skrivet av PBSthlm
& Zacki.

Hur kan man som pappa få psykiskt dåligt över att vara hemma med sitt barn? Det låter ju helt horribelt.
Svar på tråden: Måste lyfta upp en fråga som jag ställt till Mimmi

För att det

Skrivet av  BB
är så jädrans trist och att man inte vill det helt enkelt och vill då tjejen vara hemma då är ju problemet löst.
 

Problemet...

Skrivet av  Annika m Harald dec-02 + bf 3/7
...som du kallar det är väl snarare att mannen i fråga tycker det är så "jädrans trist" att vara hemma med barn. Då skaffar man väl inte barn - om man inte vill vara tillsammans med dem? Eller? Ditt resonemang är helt vansinnigt och även om jag inser att många barn blir till p g av tjat från kvinnan, trots ointresse från mannens sida, så kvarstår det faktum att man som föräldrar har lika stort ansvar och lika stor skyldighet att sköta sitt barns omvårdnad. Det är ett livslångt åtagande och om det är så pisstråkigt att ta hand om sitt lilla barn så är man väl som man (eler kvinna för den delen) helt enkelt inte MOGEN att bli förälder!!!
 

Jaaaduu

Skrivet av  BB
kan man klassa vissa män som "omogna" och förbjuda dom att skaffa barn då blir det tyvärr inte många kvar men det tycker du kanske bara är bra ioförsig

är mer än gärna med barnen men jag är inte intresseard av att vara någon slags hemmaman på dagtid. Jag vill jobba.

Japp det är pisstråkigt att vara hemma och passa små barn och eftersom hon mer än gärna vill så är det en utmärkt lösning hon vill ju ändå.

Livslångt åtagande ha ha ha - jag har inte sagt att jag skiter i dom för gott, har bara sagt att jag inte vill vara hemma och vara föräldraledig.
 

Som kvinna

Skrivet av  Gorbi
kan man ju välja. Att välja en omogen man som far till sina barn verkar ju ganska dumt. Välj en mogen man, ansvarstagande och barnkär. Då kommer han att vilja vara pappaledig så mycket som möjligt.
 

Som sagt....

Skrivet av  Får inte roligare än man gör sig
de som gnäller över att saker är tråkiga och trista är oftast tråkiga och trista människor.
 

Hur många vet

Skrivet av  Ulrikah
hur det är att ha barn innan man har några egna?

Hur många vet hur det är att vara hemma med barn innan man försökt själv?

Detta gäller väl både män och kvinnor _oavsett_ ålder?
 

tyckte också det var trist…

Skrivet av  en mamma
…ensamt, jobbigt, tjatigt att vara hemma med barnen. Och inte kunde jag veta det innan jag skaffade dem.
Jag anser mig inte vara vara omogen för det.
Naturligtvis gjorde jag allt för att mina barn skulle må bra ändå, och tycker att jag har varit en bra mamma.
Barnen blir roligare att vara med ju större de blir.
 

Det där skriver jag under på*imt*

Skrivet av  Ulrikah
23
 

Om man tycker det är trist...

Skrivet av  Får inte roligare än man gör sig
och tråkigt att vara hemma med sina barn så tror jag det beror på att man är tråkig själv. Man får inte roligare än man gör sig och de människor som gnäller över att något är tråkigt och trist är ofta väldigt tråkiga och trista personer.
 

:0)

Skrivet av  Ulrikah
det får andra avgöra om jag är tråkig eller trist. Det får du acceptera att vi alla är olika och reagerar olika på olika situationer.

Det kan man inte veta på förhand hur man kommer att vara eller inte vara som förälder.
 

Håller med -

Skrivet av  knyttet
det är ofta ganska trist att vara hemma - det är därför jag skriver här...
 

till "man får inte roligare än man gör sig"

Skrivet av  knyttet
Visst ligger det lite i vad du säger - men samtidigt är det ju en massa rutinsysslor som behöver skötas när man går hemma. Torka, plocka, tvätta, diska... Visst är det kul med ungar och underbart vissa stunder men allt det andra kan gå en på nerverna. För mig skulle det optimala vara att jobba deltid och vara föräldraledig deltid - tyvärr passar det inte för jobbet...
 

Grattis, du har

Skrivet av  PBSthlm
en bra inställning.
 

ja det

Skrivet av  BB
verkar du ju också ha av dina inlägg att döma till andra.
 

Fastän du är ett litet troll

Skrivet av  PBSthlm
.
 

troll???

Skrivet av  BB
vad betyder det?
 

En som är ute efter att provocera

Skrivet av  PBSthlm
och förresten svarade du inte på min fråga.

Anser du att det är normalt att må psykiskt dåligt av att vara hemma med dina barn?
 

Nej jag

Skrivet av  BB
är inte ute efter att provocera utan jag svarade ÄRLIGT på din fråga bara men ni verkade inte gilla att höra en sanning.

Men för att förtyliga mitt svar lite så tror jag INTE att man mår "psykiskt dåligt" utav det men däremot så det är jäkligt trist, tråkigt och enformigt och jag förstår att många inte vill.

"Psykiskt dåligt" är väl en term som är lätt att ta till för att gömma sig bakom när man har just - jäkligt trist, tråkigt och enformigt.
 

Då måste jag fråga

Skrivet av  PBSthlm
varför du skaffade barn om de är så trista enformiga och tråkiga och så måste jag fråga hur mycket du varit hemma ensam med barnen.
 

Om du tar

Skrivet av  BB
på dig dina glasögon så har jag aldrig sagt att de är så trista enformiga och tråkiga men däremot så är det trist, tråkigt och enformigt att vara hemmaman (fp-ledig)
 

Har du varit hemma då

Skrivet av  PBSthlm
eller är det bara förutfattade meningar.
Test att vara hemma själv ett par månader så inser du nog skillnaden mellan så kallad kvalitetstid och kvantitetstid.
Det är väl dessutom ingen som blir hemmaman bara för att man är FL. Du skall ju ta hand om barnet och inte sköta hushållet.
Om det är trist att vara FL så måste det i rimlighetens namn vara barnen som är trista eftersom det är dem man skall ta hand om. Eller vad är det som är trist?
 

Var hemma ...

Skrivet av  BB
10 + 30 dagar med den förste...har sen bara varit hemma de 10 dagarna med mina andra barn..så jag har testat.
 

Ja jösses

Skrivet av  PBSthlm
vilket underlag du har för dina åsikter. Det var inte så att mamman också var hemma under de trettio dagarna. Under de tjugo pappadagarna var ju nästan garanterat hemma.

Om du tror att det är trist att vara hemma får du väl engagera dig lite. Jag har sällan några långa stunder utan att det händer något. Som´nu har junior hittat tangentbordet och jag måste sluta.
 

Jaa jösses

Skrivet av  BB
vilket bra underlag du har att bygga dina "dina" åsikter på hur man borde göra...du dömer mer än gärna innan du ens har fått alla fakta.


Nej mamman var inte hemma hon jobbade de 30 dagarna som jag var hemma med det första barnet.
 

Så på 30 dagar bestämde du dig för

Skrivet av  PBSthlm
att det var tråkigt. Hur många aktiviteter hittade du på under tiden?
 

Japp...

Skrivet av  BB
det gjorde jag...och det var så hejans trist så...å vad är det för fel i att tycka det?

Försök acceptera PBsthlm att alla måste väl inte gilla att vara hemma med bebisar? Det finns dom som inte vill och det finns dom som vill. Det du gör här är att nervärdera andra män (och kvinnor) bara för att de inte har din syn och du vill gärna pracka på att din syn är den enda rätta för att du med liv och lust mer än gärna är hemma med de små.

Men det är ditt val och det ser jag inget fel i att du vill vara hemma...helt okey...men varför är det inte helt okey att tycka tvärt om? Varför måste man bli dömd som omogen, förälder som inte skulle få ha barn osv osv som en del har uttalat här...bara för att man inte vill ta ut sina FP-dagar och för att man tycker det är trist att gå hemma?











 

Ok, om du bara svarar

Skrivet av  PBSthlm
på tre frågor så är jag nöjd sedan.
1. Du säger att dina barn inte är trista och tråkiga men ändå är det trist och tråkigt att vara hemma med dina barn. Hur går det ihop?
2. Vilka aktiviteter gjorde du för att bryta tristessen av att var FL?
3. Skulle du kunna tänka dig att vara hemma om dina barn uttalat sa attde ville ha dig hemma?

Man har ju oftast inte roligare än man gör sig.

anledningen till att jag försöker "pracka" på FL på andra pappor är att det är en suverän chans att umgås med sina barn på deras och pappornas villkor. Sedan tror jag att det gagnar samhället i stort och kanske då främst kvinnors möjligheter på arbetsmarknaden.
 

Nääruu...

Skrivet av  BB
du vill helt enkelt inte förstå min andemening i detta, fråga 1 och 2 har jag flera gånger förklarat varför så läs mina tidigare inlägg igen om du nu inte har uppfattat det.

På fråga 3 svarar jag JA...men å andra sidan så kan ju inte barn prata när de är i den åldern så de kan inte uttrycka vad del vill om dom nu skulle vilja det.

Att vara hemma med större barn är betydligt roligare och trevligare och ger massor men då är vi i en helt annan division....det blir en helt annan nivå men det har du ingen aning om än....de åsikter du uttrycker nu är typiskt för en förstagångsförälder och som dessutom bara har ett barn på 1 år.

”anledningen till att jag försöker "pracka" på FL på andra pappor är att det är en suverän chans att umgås med sina barn på deras och pappornas villkor. Sedan tror jag att det gagnar samhället i stort och kanske då främst kvinnors möjligheter på arbetsmarknaden.”

.....som svar på detta ovan så vill jag bara säga…..TROR DU VERKLIGEN att bara för att jag inte är hemma barnens första tid så SKITER jag fullständigt i dom och inte umgås med dom alls och dessutom lämnar dom helt åt deras moder. Så är ju inte ju givetvis inte fallet, jag är ju ingen barnhatare som en del verkar tro härinne.

Fråga till dig,hade du haft samma debatt med en kvinna om hon hade sagt som mig att hon hellre var på jobbet än var f-ledig med barn?
 

Det vore ju

Skrivet av  PBSthlm
jättetrevligt om du svarade på mina två första frågor.
Nu gör man ju osökt och ofrivilligt tolkningen att ni satt hemma och väntade på att mamman skulle komma hem.
Den tredje svarade du ju nästan på även om du undvek pudelns kärna. Tror inte du att barn kan tycka saker innan de kan prata?

Sedan gör du samma sak när jag framför åsikten om att kvinnor i stort gagnas av en jämnare fördelning av FL/FP. (Då börjar du prata om att vi tycker att du är barnahatare.)
Med utgångspunkt från den åsikten om de svårigheter som kvinnor obland möter på så är det ju männen jag vill påverka att ta ut mer FP och i just det fallet så är en kvinna som inte vill ta FL/FP ointressant. Dessutom så har det ju inget med om man kan vara en bra förälder utan att ta FL en längre tid, det är klart man kan men jag tror samtidigt att man alltid blir en bättre förälder om man är hemma halva tiden. Begreppet "kvalitetstid" tror jag helt klart är överskattat och vet ju själv av de dagar jag jobbar att det är skillnad på att vara hemma hela dagen eller att komma hem och ta kvällsstunden ofta med en mätt kille som vill leka lite.
 

På din..

Skrivet av  BB
fråga "Tror inte du att barn kan tycka saker innan de kan prata?"...nää i åldern 0-10 månader så tror jag att det är barnen fullkomligt likgiltigt om det är mamman eller pappan som är hemma.

Och att du tyckte det var ointressant med en kvinna med min åsikt det kunde jag ha sagt innan...säger bara suuuuuuuck, du är inte mycket för att vara objektiv du.....med din syn så kommer man inte ha mycket valfrihet...

Barnhatare skulle ha med FP att göra..näää sluta nu...nu blandar du ihop...det hade inte ett skit med det att göra...läs ordenligt.

För övrigt så jag lägger av nu PBSthlm...det spelar ingen roll vad jag än skriver så är du inte nöjd med mina svar. Du får göra vilka tolkningar du vill..och det gör du ju ändå märker jag.





 

Du svarar ju fortfarande inte på mina frågor

Skrivet av  PBSthlm
eller snarare du väljer att inte svar på vissa samtidigt som du svamlar på andra.

Jag är helt övertygad om att små barn är mer medvetna än du verkar tro.

I ett större sammanhang är en kvinna som inte vill vara hemma ointressant så länge kvinnor tar 85% av all FP/FL.
Valfriheten kommer att vara lika stor förutom att inte staten betalar den utan du får stå för fiolerna själv.

Det ar ju du som började svamla om att vi ansåg dig vara barnhatare och samtidigt att vi trodde att du sket fullständigt i dina barn. snacka om att göra sig själv till martyr.

Det är ju inte konstigt att man inte är nöjd med dina svar du undviker varje form av brännande fråga.
Det är ju svårt att föra diskussionen framåt när du istället för att svara väljer att ta nödutgången ut ur diskussionen genom att börja på ett nytt spår.
 

Joo som själv sa..

Skrivet av  BB
"Det är ju svårt att föra diskussionen framåt när du istället för att svara väljer att ta nödutgången ut ur diskussionen genom att börja på ett nytt spår."

PRECIS så känner jag med dina inlägg med + att du ju inte heller förstår mina svar....kort och gott...vi kanske pratar olika språk.

Ha det.
 

Men vari låg svårigheten att

Skrivet av  PBSthlm
svara på mina två första frågor. Du försökte ju inte ens.
 

Men PBSthlm

Skrivet av  BB
jag har ju gjort det..om och om igen i flertal inlägg...men du kallar ju inte det för svar, du missförstår, du förkastar dom hela tiden och påstår att jag bara glider undan.

 

Men för min skull svara igen

Skrivet av  PBSthlm
klipp in dess frågor i ett nytt mess och skriv svaret i anslutning till varje fråga.

1. Du säger att dina barn inte är trista och tråkiga men ändå är det trist och tråkigt att vara hemma med dina barn. Hur går det ihop?
2. Vilka aktiviteter gjorde du för att bryta tristessen av att var FL?
 

Sista försöket

Skrivet av  BB
1. Du säger att dina barn inte är trista och tråkiga men ändå är det trist och tråkigt att vara hemma med dina barn. Hur går det ihop?

Jag tyckte/tycker att det är trist och tråkigt att vara hemma på dagtid med små barn, jag är/var hellre på jobbet där jag känner att det ger mer tillbaka och jag gör mer nytta. Så enkelt är det.


2. Vilka aktiviteter gjorde du för att bryta tristessen av att var FL?

Jag var på öppna förskolan, bvc, satt i sandlådan, var hos föräldrar, svärföräldrar, kompisar, hemma, tvättstugan, garaget och....näää, som sagt att vara FL det var inte min grej alls. Jag är/var hellre på jobbet och eftersom min fru ville mer än gärna vara hemma så blev det ett enkelt val.

Nog om detta...ha det.
 

Det var väl inte så svårt

Skrivet av  PBSthlm
att svara på fråga två.
Fråga ett undviker du ju att svara på själva frågan, varför är det trist att vara hemma dagtid med barnen om det INTE är barnen som är trista i sig och varför blir de roligare på kvällen? Är det så att de blir trista efter en stund?

Ovanstående fråga är retorisk och kräver inget svar, jag blir bara beklämd när jag läser om "föräldrar" som du.
Anta att du jobbar 35 år vilket, minus semester, ger 11 mån*35 = 385 mån alltså var du hemma från jobbet 0,26%! av din livsarbetstid. Hade du istället, hemska tanke, varit hemma 9 månader så hade det blivit 2,33% av livsarbetstiden. Ett litet "offer" för att få chansen att umgås med sina barn på tu (eller tre) man hand.

Ha de
 

Men herregud

Skrivet av  BB
"undviker frågan"...har du inläsningsvårigheter eftersom du hela tiden skriver det? Om och om igen har jag svarat och ändå skriver du.."undviker frågan"....har du så svårt att förstå.

Det har ju inget med barnen att göra, men däremot vill jag inte vara hemma helt på dagtid, det var inte min grej och jag är hellre på jobbet....faan spelar du dum eller?

Så bara för att du går hemma hatar du ditt jobb då eller, vilken märklig människa du är.
 

Dessutom min

Skrivet av  BB
vän så vet du inte ett jäkla skit om hur mycket jag nu har varit hemma när barnen är större. Du vet inte ett skit om vem av oss som har varit hemma för VAB. Du vet inte ett dugg om vem av oss som är mest engagerad i skolan....du vet nada om oss egentligen.

MEN du har som vanligt spekulerat och kommenterat utan att veta hur någonting om mig......hur tusan kan du ens komma på att skriva så när du inte har alla fakta på bordet....det är tragiskt att se hur du så lättvindligt och på så lösa grunder kan sitta här och spekulera och döma någon så som du gjorde nu genom att inte veta ett dugg om denne.

Tänk efter före nästa gång du har en debatt här.
 

Det var någon som

Skrivet av  PBSthlm
sa att skaffa barn är det mest egoistiska man kan kan göra. Men att fortsätta egoismen när man väl har barn och bara tänka på sitt eget välbefinnande på jobbet är ju hemskt. 0,26% säger jag bara. "Att vara hemma passade inte MIG."

Och då har vi inte ens kommit in på kvinnors situation på arbetsmarknaden.

 

nää för de

Skrivet av  BB
säger samma sak men det är tydligen okey.
 

och hur

Skrivet av  BB
tusan kan du grunda dina 0,26 % när du egentligen inte vet ett dugg om mig och hurvida jag har varit hemma eller ej.

Ujjjujj...din fördömmande attityd är facinerande.Du ser ljuset men ingen annan. *ler*
 

Men räkna kan du väl?

Skrivet av  PBSthlm
30 dagar "offrade" du. Alltså ca 1 månad av de ca 385 mån du jobbar totalt.
 

Nepp

Skrivet av  BB
så är det inte riktigt...1 månad tog jag men det jag försöker säga dig är att du vet inte ett dugg om hurvida jag sen gjort när barnen är större.

Du är så insöad på att dagarna måste tas ut när barnen är små bebisar....du bygger en åsikt och skriver saker på fakta som du inte känner till min vän.
 

Men om din...

Skrivet av  Sassa
..tjej tyckte likadant och inte ville vara hemma? Skulle ni delat på det då?
 

Nja...

Skrivet av  Helena
... om man inte anser att mammor är lika utsatta för risken att må psykiskt dåligt, tycker jag det är ett aningslöst och tyvärr mycket reaktionärt påstående. Trist att så många verkar gå omkring och betrakta fäder som en helt annan sorts föräldrar/vårdare än mammor. Jag är fullt och fast övertygad om att de könsskillnader som man kan iaktta när det gäller föräldraskap och attityder till detsamma är kulturellt infostrade och inget som ligger i biologin. Och därför anser jag också att vi alla har ett ansvar att riva ned dessa omotiverade barriärer. Bland annat genom att vara för individuell fp.
 

Du menar alltså på fullt

Skrivet av  PBSthlm
allvar att du inte tror att det finns en omvårdnadsgen hos kvinnor.

Sorry, kunde inte låta bli.
 

Artiklar från Familjeliv