Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tack!

Skrivet av Suck
för era svar. Aparaten har dragits igång, har pratat med skolsköterskan och socialen och bup. Vi får jättebra hjälp. (hoppas jag) Inget har ju dragits igång på alvar än. den andra pojken och hans familj kommer ev att utredas och i så fall så får de ju också hjälp. Detta var en hemsk upptäckt och hela vårt liv har liksom fallit. Vår son har tagit det med "ro" han har iallafall inte pratat mer om det utan varit som vanligt.
Svar på tråden: Tack!

Hoppas

Skrivet av  vargmamma
Hej.

Vad duktig du är som mamma som lyssnade på din son och du förstod direkt att det var fel.(till skillnad mot en annan ;( )

Det är ju så …när vi vuxna förstår att det hänt något och barnen fått berätta och de ser att vi finns hos dem så är barnen lättade och tar allt med ro.
Min dotter som vart utsatt av sin pappa, hon är så medveten om hela rättsapparaten och hon är så lugn…Men allt är nytt för mig och hela mitt liv har rasat..

Nu handlar det om en kompis till din son/familjen (om jag förstod det rätt )mitt råd till dig är : var noga med och tala om för honom att han gjort rätt så han inte får dåligt samvete. Den andra familjen måste utredas! Hoppas hoppas….
Var beredd på att allt kan ta lång tid. BUP är bra när det verkligen är kris- tycker jag hört så mycket neg.

Hoppas allt går bra och att din son får hjälp så han kan tala om detta…även ni andra i familjen....

/vargmamma
 

Sv. Tack!

Skrivet av  Bettan_68
Jag är jätteglad att höra att proccessen är igång, men jag måste bara säga en sak din son har inte glömt historien och jag kan lova att han inte tar det med ro heller, det är en fasad som barn sätter upp för att det han har varit med om är en så traumatisk händele.
Min dotter reagerade precis på samma sätt och psykologerna sa att barn "sätter locket på" och att en vacker dag så brister allt. Se till att han får gå hos BUP fråga gärna om ni kan få komma till psykologer som är specialister på sexuella övergrepp jag och min dotter fick det och jag måste säga att det var den bästa hjälp jag någonsin fått

många kramar till er från mig jag kommer att tänka på er!!!!!
 

Artiklar från Familjeliv