Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Andrea!

Skrivet av Susanna
Hej!
Det var jag som gav dig tipset om eye-Q om du minns?
Och du gav mig tipset om föräldraNätet.

Nu är jag väldigt nyfiken på om du har märkt något än med eye-Q? Själva har vi nu gått ned till den mindre dosen och de positiva effekterna kvarstår! Det vill säga han verkar mer tillfreds, är lugnare, mjukare och kramigare! Det där med kramigare är verkligen högvinsten!!! Man fick ju knappt peta på honom tidigare...funderar på vad det beror på? Om det är något i den taktila överkänsligheten som förändrats, fast vad spelar det för roll...jag passar på att ta igen alla års förlorade kramar nu från min gulliga lille pojk! *lycklig suck*
Svar på tråden: Andrea!

Jättenyfiken

Skrivet av  jag och lilla skruttan
vad är eye-Q?
 

Eye-Q

Skrivet av  Susanna
...kan nog Andrea berätta mer om!
Hon har läst på om det här (liksom om allt annat.. :)och har förmodligen länkar hon kan ge dig. Själv gick jag bara på rekommendation från sonens läkare. Eye-Q är en slags oljekapsel som säljs på hälsokosten, den innehåller de för hjärnan så nödvändiga fettsyrorna. Här hoppas jag att Andrea kan fylla på med info, omega 3, 6 och 9 och allt vad de kallas...har som sagt ingen riktig koll. Allt jag vet är att det fungerar! Min 8-årige son är diagnosticerad med adhd, han äter visserligen Ritalin och det hjälper mot en del - men inte mot allt som bekant... Framförallt har vi utsättningsproblem, vi lyckas inte hitta den ideala "medicineringsrytmen". Det har blivit bättre med Ritalin SR, men vi började med eye-Q redan i somras och märkte då skillnaden: han blev jämnare, dippandet mellan medicineringstillfällena jämnades ut lite, han blev gladare, mjukare och kramigare. Han mådde helt enkelt mycket bättre! Sonens läkare rekommenderade 3 eye-Q + 1 Glandin 25 (gurkörtsolja, också en fettsyra, finns på hälsokosten) 2 gånger om dagen i 12 veckor. Därefter 1 eye-Q + 1 Glandin, 2 gånger om dagen. Vi är nu nere på den lägre dosen och effekten består som sagt! Du kan ju föreställa dig vilken LYCKA! Lite olja gör min son till en som FRIVILLIGT vill kramas! Så var det inte förr, då såg man bara en oljad (ha-ha) blixt som svischade förbi på väg mot något nytt. Det fanns ingen tid att stanna upp och slappna av.

Ja, ja...sök vidare själv på nätet om eye-Q. Mina beskrivningar är oerhört subjektiva naturligtvis...skulle vara intressant att höra om någon har provat BARA eye-Q, alltså utan cs-behandling?


Susanna
 

Det låter definitivt som

Skrivet av  jag och lilla skruttan
något jag ska prova nu genast..
Min dotter är 9, vi har provat med bara omega 3 (flytande) men det är ju så äckligt så det får jag inte i henne. Kapslar kanske är enklare, hur stora är de? Lätta eller svåra att svälja?
 

Tips...

Skrivet av  Chris
Kapslarna är rätt så stora men jag lyckades få honom att svälja om jag lägger kapseln på en matsked och häller Yoggi så den inte syns längre. Sen är det bara att svälja Yoggin och kapseln! Så har vi gjort för det funkade inte att svälja den med bara vatten!
 

Tack, Chris

Skrivet av  Christopher
Det låter som ett bra tips.

Jag försökte med Efalex, men det var fullkomligt omöjligt att få i min kille. Jag förstår honom eftersom det smakade mest som torskleverolja - som ju inte används numera.
 

Hej Susanna och alla andra!

Skrivet av  Chris
Min son började äta eyeq + Glandin25 enl rek. dosanvisningar. Vi började 4:e oktober men jag tycker han har blivit sämre vad gäller hyperaktiviteten och koncentrationsförmågan. Sen igår har jag slutat ge honom och har även ringt och pratat med de som marknadsför eyeq, de har lovat att en läkare som är insatt i det ska ringa upp mig. Men som sagt jag vågar inte fortsätta. Men kanske är det bara en tillfällig försämring som försvinner om man fortsätter. Min son har inte blivit medicinerat förut.
Jag återkommer när jag har fått det förklarat från läk.
Kram

 

Chris!!

Skrivet av  Andrea
Kan du informera oss, när du får veta nåt mer?? För jag tycker ju också lite grann, att det snarare har blivit värre.
 

vill också veta!

Skrivet av  Susanna
...så fort du får veta något från eye-Qläkaren!
 

Motarbetar Glandin

Skrivet av  Agneta
Hejsan!
Jag har som jag skrivit tidigare tvillingar med bokstavsdiagnoser.Min ene grabb har DAMP med inslag av autism och min andra tvilling har enbart ADHD.
Han med DAMP har ätit Glandin i två år nu med bra resultat fram till nu,då han är på väg in i puberteten.Min tvilling med ADHD fick också prova.Men då bröt det lös alldeles...han blev som förbytt!Ännu mera aktiv,aggresiv och tom.deprimerad!Då tog jag kontakt med en specialistläkare på "bokstavsbarn".
Han berättade att barn med ADHD har ofta en kropp som motarbetar Glandinet.Och det gjorde han ju verkligen.
Det var lika då han var tre år och inte gick att få lugn på kvällen då det var sovdags.Han fick då Theralen som sovdos att ta vid 18-tiden och vad hände...?Han somnade kl 1(om man hade tur).Det var samma där hans hjärna omvandlade med.till "uppåt medicin" i stället.
 

Agneta?

Skrivet av  Andrea
Hur då "en kropp som motarbetar glandinet"? Har hört att man måste ge olika fettsyror för att den ena (DHA) utkonkurera EPA. Det blir på det sättet ännu mindre EPA. Är det det du menar? Fast GLA är ännu en annan sort. Men det spelar kanske in det också?
 

Kommer kanske inte ihåg alle detaljer, men

Skrivet av  Andrea
Eye-Q är en speciell blandning av Omega-3 och Omega-6. Och jag tror det var så att Omega-3 är samma sak som GLA och Omega-6 kan bestå av något som heter EPA eller DHA. Och de två måste finnas i rätt mängd. Man har upptäckt något enzymfel som barn med ADHD kan ha. Men det är inte alls säkert att alla har det. Och även barn med andra diagnoser kan ha nytta av Omega-syrorna. Men i alla fall, det här enzymfelet gör att det finns ett överskott av DHA och ett underskott av EPA. Och EPA kan man inte få från mat eller så.

Eye-Q verkar ha rätt blandning. Det är nämligen inte heller så att man bara kan ge barnen EPA, det behövs DHA och GLA i rätt mängd med, så att kroppen kan ta till sig det. Och helst vitamin E, som nog också finns i kapslarna, har jag för mig.
 

Hej Susanna!!!!

Skrivet av  Andrea
Vad roligt att du hittade vägen hit.

Jo, jag har kört med det i ungefär två veckor nu, både sonen och min lilla dotter. Än så länge har vi ingen positiv effekt. Sonen tyckte visserligen känna någon förbättring - fast där tror jag på Placebo-effekt. Det sa han nämligen efter tre dagar, och han är helt upp och ner just nu, skolkar och får inget gjort för skolan. Jag undrar nästan om det kan bli sämre i början? Min dotter är nämligen också väldigt lätt irriterad just nu.

Men det kanske är slump. Vi får nog vänta lite, helt enkelt. Jag har hört av någon under tiden, att man ska minska till EN Eye-Q efter 12 veckor.

Vet du förresten - ska man ta multivitaminer till eller hur var det? Jag har gett barnen en halv multi-vitamin-brustablett till när jag kom ihåg det, men jag är osäker där.

Och så tippsade nån mig om att man kunde ställa frågor till David Comings (min favoritforskare, när det gäller ADHD/Tourette) på nätet. Så jag frågade honom vad han anser om Omega-fettsyrorna. Jo, han tyckte att det ju har visat sig hjälpa i en del fall. Han skrev inte så mycket mer. Jag antar att han inte satt sig in i det sååå noga.

Hälsningar
 

Hej Andrea!!!

Skrivet av  Susanna
Hmm...det där lät ju inte så bra...att det skulle bli sämre...kommer inte ihåg att det blev sämre inledningsvis för oss, snarare märkte vi ingenting alls på över två månader och var precis på väg att ge upp. Men det funkar ju tyvärr inte för alla.

Men å andra sidan är hösten och ljuset som sakta försvinner en svår tid för alla. Alla mår lite extra tjyvens just nu, verkar det som...

Jo, för att underlätta upptaget av fettsyrorna bör man ta en multivitamin varje dag och det ska ingå zink och selen, men det gör det väl i de flesta multivitamintabletter...
Kan bara vittna om hur bra det har varit för oss, håll ut några veckor till!

Susanna

 

Artiklar från Familjeliv