Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tack.

Skrivet av Mimmi
Tack för era svar angående pump.Våran son är väldigt tveksam hur han ska göra.Det verkar ju bra att inte behöva äta så ofta.Vi kan aldrig gå över 4 timmar .Det kanske går om vi höjer Lantusen.(bs, stiger så om det går mer än 4 timmar.)Det är det stora bekymret att han alltid måste gå hem o äta.Han tycker han äter jämt.
Att han tvekar på pump är att det verkar jobbigt att alltid ha pumpen på sig. Det är heller inte så lätt att vara anonym. (alla kan se att man ha diabetes)
Det är lite känsligt när man är 13 o vill vara en i mängden o inte vara annorlunda. Visserligen vet alla kompisar om det. Men vi funderar vidare. Det verkar ju ge ett friare liv.
Och du Pernilla, du är inte gnällig. Det är roligt attläsa dina inlägg.Man känner igen sig själv,så det är härligt att veta att man inte är ensam. Vi är nog lite virriga och stressade ibland. Det gäller nog alla diabetes mammor.Men vi är FANTASTISKA så mycket som vi lägger ner på våra barn o bs värden. Allt för att våra härliga ungar ska få ett bra liv.
Mimmi
Svar på tråden: Tack.

Hej Mimmi

Skrivet av  pernilla.j
Hej
Vad kul att du gillar mina inlägg, det värmde.
Skönt att kunna skriva av sig lite och få bra råd´.

Jag kan förstå att din pojk tycker att det kommer att vara jobbigt att folk tittar. Hannah tycker ibland att det är jobbigt att folk tittar för det gör de ibland. Hannah har fått många roliga frågor:" är det en mobiltelefon? Är det en digitalkamera(hon höll upp den som en kamera)?"
Men Hannah får kanske skylla sig själv för hon döljer den inte.

Det går att gömma den under tröjan, i strumpan, under armen (kanske mest praktiskt för tjejer när de ska ha klänning). Nålen kan sitta på rumpan så slipper man att den syns när man badar. Ja det finns lite knep. Fler tips kan du få av företaget som gör pumparna.

God natt
Pernilla
 

Artiklar från Familjeliv