Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Var förvarar ni det insulin

Skrivet av Ingrid med Josefin -00
som ni använder? Vi har brukat ha det i kylskåpet när vi är hemma men nu när vi bytte till Lantuspenna så stod det att man skulle förvara den i rumstemperatur men nu redan efter några dagar är insulinet kasst och då är det ju inte ens någon sommarvärme direkt.. :-(.

Jag tycker ofta att vi råkar ut för att insulin förstörs efter bara någon vecka. Hur är det för er?
Svar på tråden: Var förvarar ni det insulin

Svar

Skrivet av  Charlotte
Innan vår tjej fick pump använde vi Lantus och vi förvarade då det i kylskåp. Funkade bra så. Nu använder vi bara Novorapid och det förvarar vi också i kylen.
 

Tillägg

Skrivet av  Charlotte
Det vi förvarade i kylen var alltså obrutna förpackningar. Sprutorna låg framme i rumstemperatur. Precis som de andra har skrivit så ska rumstempererat insulin hålla i en månad men jag har hört flera som upplevt att det blir sämre innan. Nu när vi kör med pump så håller det en vecka eftersom det sitter nära kroppen och blir då varmare.
 

Vi

Skrivet av  Karin
Har alltid haft insulinet i rumstemperatur, både lantus och novorapid. Båda sorterna håller i en månad och funkar bra. Hoppas ni kommer fram till varför det blir så här för er.
 

Vi förvarar...

Skrivet av  Malin
...alla tre sprutorna som används i rumstemperatur. Tror till och med att det står på bipacksedeln som medföljer respektive insulinsort att insulin som används ska förvaras i rumstemperatur och är hållbart ca. 4 veckor. Men vi upplever att Lantusen får sämre funktion efter ca 2-2 ½ vecka, så vi byter numera Lantusen med det intervallet.
 

Artiklar från Familjeliv