Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nästa barn med snitt!

Skrivet av Sus + Julius + snitt i januari
Hej! Nu har jag sugit på den här karamellen tillräckligt länge för att berätta här: vår januaribebis ska förlösas med kejsarsnitt!
Vi har inte fått någon datum ännu, men det kommer att bli runt trettonhelgen.
Jag kontaktade specialistmödravården och Aurora, berättade om mina bekymmer (som gällde det faktum att Julius var rätt illa däran när han väl kom ut). Jag fick genast en tid hos överläkare (Aurora tyckte de inte var aktuellt eftersom mina skäl inte var så mycket psykiska som fysiska - Jullis var bredaxlad som en simmare vid födseln och eftersom nästa bebis också är en grabb...) och gick dit laddad med argument.
Bara för att finna att överläkaren sa sig hitta 4-5 olika skäl i min journal, som var för sig var skäl nog för snitt! Bland annat en total sfinkterruptur som jag på något vis vägrat/inte kunnat ta till mig/missat!

Nåväl, jag ville bara berätta!
Svar på tråden: Nästa barn med snitt!

Vad bra!

Skrivet av  Charlotte med Jens
Det låter ju som den absolut bästa lösningen för dig/er! Jag kan nästan bli lite avis. Mina kompisar som snittats och fött "normalt" säger att snittet var en baggis jämfört med den normala förlossningen. Hmmmm.
Hur som helst så måste det kännas bra att veta när lillebror kommer och vad skönt med en januaribebis!

Har förresten en kompis som är narkosläkare och han var med på 3 kejsarsnitt i fredags. Det verkar så himla häftigt jobb!
 

Skönt det är färdigplanerat.

Skrivet av  Sus
Är Aurora det som ligger på KS? Jag ska nämligen oxå få tid på en sådan mottagning för att diskutera planerat kejsarsnitt. Dottern föddes med katastrofsnitt (navelsträngen kom före huvudet). Det är så ovanligt att risken är tämligen obefintlig att det skulle hända igen - det förstår jag ju i huvudet men det är ju det här emotionella som sitter i. De verkade ju bra där - iallafall i ditt fall.
 

Nej, vi bor...

Skrivet av  Sus + Julius + snitt i januari
...i Borås numera - jag tror att Aurora-verksamhet är ett vanligt namn för den här "verksamheten" inom landstingen.

Lycka till iallafall, med att bli av med rädslorna - som du skriver är ju sannolikheten att något liknande skulle hända igen väldigt liten!
 

Vad skönt!

Skrivet av  Lotta Li med Edvin
Att ni fick det fixat och att du till och med slapp hålla på och argumentera osv. Man hör ju alltid hur hårda de är inom sjukvården för att spara pengar. Skönt att höra att det inte alltid är så
 

Artiklar från Familjeliv