Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Värmland

Skrivet av Lise
Vi ska snart åka på semester till Värmland.
Vi ska paddla kanot, kanske åka till Mårbacka (Selma Lagerlöf), är det något att se?
Vad kan man göra i Karlstad?

Jag vill ha mer tips på vad man kan hitta på, sevärdheter mm.
Tack!!
Svar på tråden: Värmland

Några tips

Skrivet av  Malva
Hej!
klistrar in ett svar som jag skrev på "resa med barn" för några dagar sedan. Svaret var till en familj med en treåring:

"Det finns lite olika sajter du kan kika runt på och leta efter det du är intresserad av, ( www.varmland.org www.varmland.nu) men här kommer några tips.

Karlstad: Mariebergsskogen. Här finns ett tivoli och lite högre upp i skogen finns små hagar med olika djur: grisar, ankor, getter mm. Nere vid strankanten finns ett hus som heter Naturrum där är en ganska rolig utställning om sjö och fågelliv + god fika /lättlunch med utsikt över våtmarkerna.
Vildmark i Värmland arrangerar flottfärder på klarälven, både endagsturer och längre.

Sunne: Rottnerospark. En stor park herrgårdspark att promenera i. en del av parken kallas lilla Anna och långafarbrorns värld (eller liknande), lekpark, ritstuga mm och lite längre ned kommer man till Nils Holgersson land, små karuseller och båtar. Har även för mig att de har ett minizoo, där. Lite dyrt har jag för mig att det är, men roligt! Går man ned mot sjön finns där också en mysig badplats!
Här spelar västanåteatern Rome och Julia nu i sommar. Västanås produktioner brukar vara väl värda biljettpengarna (om du har barnvakt).
Östra Ämtervik: Konstgården Alma Lööf, faktiskt kul även för ett barn att springa runt bland de små utställningshusen på den stora tomten.

Arvika: I slutet av juli arrangeras något som kallas Gammelvala-veckan, utanför Arvika i Brunskog. En dag är barnens dag och då händer en del kul för de små, men även de andra dagarna kan vara intressanta.
Arvikafestivalen 15-18 juli (har faktiskt sett barn ha jättekul där med hörselkåporna på ;-)
Arvika kanot och turistcenter arrangerar allt från några timmars till flera dagars kanotturer på Glafsfjorden eller i Glaskogen.
I Glaskogen kan man också åka på älg- och bäversafaris, göra en dags vandring längs pilgrimsled, fiska och annat.
I Arvika finns två större badplatser som är bra och barnvänliga: Ingestrand, ca 300 m från Ingestrands camping, och Körselviken (som jag personligen föredrar) som ligger i Västra Sund.
I Arvika finns också flera som arrangerar islandshästridning och tur med häst och vagn och liknande, men det finner du på varmland.org

Mellan Arvika och Säffle ligger en konstgård som jag tycker jättemycket om: Häljebol konstgård. Ett konstnärspar har gjort om en gammal skola till ateljeer, galleri och café också har de gjort en jättefin trädgård och en skulpturpark. Värt ett besök även om det inte är så barnvänligt.

Det var vad jag kan komma på just nu. Hoppas du får en härlig semester!"
 

Artiklar från Familjeliv