Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

MEDELLÄNGD....

Skrivet av Ziggy

....är ju ett intressant ingångsvärde som det svängs med ovan i debatten för att "påstå" att svenska kvinnor är strukturellt diskrimeirade för att bilarna byggs för "medelmannen". Detta "leds i bevis" med allehanda självupplevda beskrivningar om svårigheter att nå pedaler mm.

Vi får väl förutsätta att bilar idag byggs för en GLOBAL marknad....ingen bygger bilar enbart för att sälja dom i Sverige. (Det kan väl ingen argumentera mot i alla fall?)Låt oss då stanna vid påståendet att alla bilar byggs MED män som kroppslig norm.

Jag roade mig med att ta fram följande fakta:
Medellängd för män i världen är 172,2 cm. (Minns global bilmarknad *S*)
Den svenska mannen, (16-84 år) är enligt SCB 179,0 cm.
Den svenska kvinnan, (16-84 år) är enligt SCB 165,5 cm.

Då kan vi se följande om vi jämför svensk medellängd mot den "manliga norm som alla bilar byggs för":

Differensen för en svensk kvinna är__ 6,7 cm__
Differensen för en svensk man är __6,8 cm__

Sådär......nu kanske det inte längre är någon som behöver "tycka" en massa allmänt om hur strukturellt diskriminerade dom är som inte hittar en bil som passar dom. "Genomsnittsbilen" torde ha lika bra passform för en svensk kvinna som för en svensk man eftersom längddifferensen mot den norm som bilen påstås vara byggd efter är densamma!

Ju längre man sen kommer från normen, (lång såväl som kort), desto större problem har man att hitta en säker och bekväm körställning. Men det gäller oaktat om man är 200 cm eller 150 cm!

Tänk vad siffror och statistik kan vara kul ibland...eller hur? *garv*
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv