Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

bäbisar kan bajsa hur mkt som helst...

Skrivet av jennie m t&tyra
på 1 dygn och 1 ggn i veckan utan att det är onormalt. *ler*

att bäbisar krystar är ingen fara - enligt bvc-tanten så arbetar de med tarmen, tränar liksom, då de inte har ngn vana att bajsa "mat". och ibland kan man få hjälpa till på traven genom att klappa lite i stjärten för att "fixera" krystandet till rätt ställe, typ.

min lilla tyra kämpar som bara den när hon bajsar. och pruttar, ja det gör hon ock en hel del. kommer oxå små "blöta fisar" titt som tätt så det blir en hel del blöj-byten. *ler*

de första veckorna bytte jag nog inte en enda blöja utan att det var bajs i den, men nu så har det förändrat sig och det kan vara enbart kiss i blöjan emellanåt.

har du testat mag-massage? om inte så kan du prova att klappa nova på magen om du misstänker att hon har ont. klappa "I LOVE U" genom att "skriva" "I" uppifrån och ned på magens vänstra sida, därefter "skriver" du "L" som i "Love" fast "L:et" bakvänt uppifrån och ned och över magen. sist "skriver du "U" uppifrån och ned på vänster sidan, över magen och nedifrån och upp på höger sida (fortsättning på "L:et" mao). åsså gör du om från början fast i denna turordning: I, I Love, I Love U; I, I Love, I Love U...osv.

brukar hjälpa pruttar på traven då "I Love U" följer tarmens gång i magen. har även lugnande effekt på bäbis med magont. funkade för mig på loppan och även på tyra när jag testat.

lycka till! *ler*
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv