Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Magproblem?

Skrivet av Tina
My har haft lite problem med magen sen hon var riktigt liten, men sen har det varit smärtfritt fram till nu för ett par veckor sedan. Helt plötsligt blivit hård i magen igen??? Och hon äter samma som hon alltid gjort fast lite mer fibrer i bröd och så, sen ger jag henne Katrinplommonpure coh det verkar hjälpa.
Men nu har My fått en lite skinnplita i ändtarmen ( utanpå) som sväller upp då och då och hon gråter när hon bajsar.. Kan såna här små bebisar få hemmorrojder??? Trodde bara att vi vuxna kunde få det?
Vet ju att DS barn kan ha problem med magen, men att få sååå ont och ev besvär med hemorrojd? Ska ringa BVC imorrn och höra om vi kan få träffa läkare.
Svar på tråden: Magproblem?

Samma problem

Vi har precis samma problem med Angelica. Hon gråter hemskt i princip varje gång hon bajsar. Läkaren har undersökt henne 2 gånger och kan inte se några sprickor eller hemorrojder, men ändå blöder det för det mesta och hon svullnar upp kring ändtarmsöppningen. Vi har försökt med de flesta kurer, men inget verkar dessvärre hjälpa. Jag försöker underlätta genom att hålla henne över toaletten, för i blöja kan hon nästan aldrig bajsa. Efteråt smörjer jag in henne med idomin, vilket verkar lindra. Det är hemskt som mamma att se sitt barn lida så och inte kunna göra något. Till mig har de sagt att jag ska vara lite försiktig med fibrer, eftersom det i bland kan få motsatt effekt (hård i magen).
Skrivet av    Charlotta

Hård mage...

har Evelina haft i stort sett sedan hon var 6 månader gammal, men just nu är det riktigt bra (ta i trä)! Vi har gjort alla tänkbara kurer (katrinplommon både prureér och dryck som finns på apoteket, linfrö i gröten etc etc) som ibland har hjälpt och ibland inte. Bäst blev det när hon kunde börja med fullkornsvälling och dricka mycket både vatten och annat. Hennes barnläkare rekommenderade att vi ibland kunde hjälpa henne på traven med Klyx, som finns receptfritt på apoteket. Det har hjälpt Evelina många gånger. När hon sedan blev lite äldre så att hon kunde sitta stadigt, gick det också bättre om hon satt på pottan och bajsade och slapp blöjan som annars tar emot. Hoppas att det löser sig för er!
Skrivet av    Evelinas mamma

Xyloproct salva

Hej Tina! Jag har en bestämd tjej (ej ds) som inte \"behövde\" bajsa fram till att hon var 5 år. Så länge som hon lyckades hålla sig så sprack det varje gång hon skulle bajsa. Men det hjälpte en del med Xyloproct salva. Vi smörjde både innan och efter bajsning. Xyloproct är både bedövande + att det läker sprickor och hemorroider. Finns receptfritt på apoteket, ligger i kylen så fråga personalen. Lycka till. Jag förstår hur frustrerande det är som förälder att bara kunna se på när de får så där ont.
Skrivet av    Carina m Felix

Fibrer

Hej! Vår Emil har en tarmsjukdom och har haft mycket problem med förstoppning. När det gäller honom så får han inte äta någonting med \"synliga\" fibrer, som fiberrikt bröd, pasta med fullkorn, fullkornsvälling mm. Däremot mycket vattenlösliga fibrer som finns i frukt och grönsaker är bra. Emil får bara äta majsvälling som är det minst stoppande (och snällaste mot magen). Tycker absolut att ni ska kontakta läkare för att få hjälp, inte kul alls när ens barn har så ont. Om ni bor i Stockholmsområdet kanske ni kan be om remiss till Astrid Lindgrens Barnsjukhus, tarmterapiavdelningen, där har vi fått hjälp av dietist och specialutbildade sköterskor. Lycka till, hoppas det blir lättare snart för lilla My!
Skrivet av    Lotta

Tack..

.. för alla bra tips! HAr fått tid till läkare på måndag på BVC cohser vad domkan göra. Men skall till apoteket och köpa salva för smärtlindring till att börja med. det lustiga är ju att problemen börjar nu när hon snart är 11 månader... ( dock en lite sväng då hon var ca 3-4 mån). Men det verkar ju finnas hopp för att få hjälp så det ska nog gå bra. /Tina & My
Skrivet av    Tina

Kanske

Ni också skall prova att smörja med Xyloproct som bedövar lite grann? Man har ju alltid ett litet motstånd mot atta nvända läkemedel, men vi har resonerat så att det allra viktigaste måste ju vara att inte skapa en skräck för att bajsa...då bryts ju aldrig den onda cirkeln. Fibrer måste komma i magen tillsmmans med massor av vätska för att inte stoppa, och det vet vi ju hur svårt det är att få i de små såna mängder att dricka. Isglass är ett tips som ni kanske kan prova..
Skrivet av    Prissan och Baby D

Här är en till med magproblem!

Vi provade så gott som allt när Emma var mindre men inget hjälpte! När hon var två lärde hon sig dessutom hur hon skulle göra för att INTE bajsa! Som ett under blev hon torr både dag och natt när hon var 3,5 trots att de sa till oss att hon skulle ha svårt att bli torr eftersom hon hade så svåra förstoppningsproblem. I våras började vi prova med lactolos igen och denna gången verkade det ganska så bra. Men nu har hon börjat skolan och återigen fått lite problem med magen men inte så jättestora än så länge i varje fall! Små barn kan få hemmorrojder och det gör visst jätteont! Stackars liten! Jag vet inte hur många timmar vi suttit på toaletten med Emma men det är åtskilliga och borde väl nästan berättiga till 1/4 VB bara det!!!!! Hmmm! Den där salvan som de andra pratar om kan vara värd att prova det gjorde vi på Emma!
Skrivet av    Nikki

Xyloproct

har vi provat och det blev nästan bara värre. Det var läkaren som tyckte att vi kunde försöka \"bryta den onda cirkeln\", vilket inte fungerade på det sättet, tyvärr. Senaste tipset är att inte ge henne katrinplommonpuré och ha olja i maten istället för smör. Det kanske kan fungera i längden, men har inte funkat hittills. (Har precis haft ett svettigt toalettbesök!) Men när toalettbesöket är klart är Angelica hur glad som helst igen och det är i alla fall skönt.
Skrivet av    Charlotta

Artiklar från Familjeliv