Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Pinsama mamma!!

Skrivet av Nettis
Hej allihop. Jag har en son som nyss har fyllt 12 år.
Nu plötsligt efter sommaren tycket han att jag är töntig. Jag får inte skämma ut honom, hur jag nu skall bete mig för att inte skämma ut honom. Han tycket också att jag börjar bli gammal, jag skall ju fylla 30 år i november. Mitt nyaste linne jag köpte tyckte han var ur töntigt. Jag är för gammal enligt honom för att ha ett sådant linne och det får jag absolut inte ha till skolan om jag skall hämta lillebror etc. Känner någon igen sig??
Svar på tråden: Pinsama mamma!!

Ja och nej

De, eller äldsta, har talat om hur hon vill ha mig. Bara det att jag är redan sådan *s*. Hon tycker inte jag är för gammalt för nåt och har inga problem med om vi skulle ha likadana kläder. Hon lånar gärna kläder av mig. Oftast är det ju så att barnen får för sig att saker är pinsamma fast egentligen är det kanske ingen annan som tycker det. Jag skulle dock inte rätta mig efter barnen. Jag tar på mig det jag vill.
Skrivet av    Signe

Både och

Hej! Jag har också en son som ganska nyligen fyllt 12. Han tycker dock _inte_ att jag är gammal (är 34) utan han brukar nöjt tala om att han har yngst mamma i klassen! =) Däremot så gjorde jag misstaget att ropa till honom när han stod på busshållsplatsen en dag och _det_ fick jag höra sedan att det var ju jättepinsamt!! Jag får inte heller prata alltför mycket med de kompisar som kommer och hälsar på. Bara fråga tex. om de vill ha fika men _inte_ fråga mer personliga frågor. Sånt är också pinsamt enl. min son... Min klädsel bryr sig inte sonen om. Än så länge....
Skrivet av    Ulrica

Nej...

... så egentligen borde jag kanske inte svara. Min son är också 12 (och jag är 41!!!!:-) men än så länge får jag lov att finnas. Min dotter som är några år yngre och som har en del kompisar som jag misstänker får höra lite utseendemässigt skitsnack och fånerier hemma, kan däremot kommentera vad jag har på mig, om magvalken syns osv. Då är jag noga med att tala om att det är MIN kropp, MIN integritet och att jag inte finner mig i att bli styrd av någons inbillade pinsamheter. Sen tror jag att alla föräldrar blir \"töntiga\" vid ett eller annat skede, det handlar om frigörelse och då kan domarna falla hårda under en period. Men jag kommer inte att reagera annorlunda då heller. Du kan ju fråga din pojk om han brukar lägga märke till allting hos andras föräldrar - antagligen inte. Det handlar nog mest om *hans* förhållande till dig just nu, inte alls om omgivningen fast han tror det och gömmer sig bakom det.
Skrivet av    Helena

har en dotter som är 12 år

och det är mycket jag gör som hon tycker är pinsamt...jag anväder ord som deijta exempelvis o det är det bara ungdommar som får använda, men hon kan inte riktigt förklara varför eller motivera det då jag säger att jag ju alltid använt det ordet *s* Hon har nog en slags tudelad känsla om hur jag är, hennes kompisar tycker att hon har en \"ung mamma\" -fast jag är 38 år i alla fall-, men jag ser rätt ung ut, klär mig modernt o är nog rätt ung i sinnet också *s*. Min garderob börjar hon gilla o vill gärna shoppa med mig.. Men det finns som sagt var massa saker jag inte får göra enligt henne; typ sjunga i bilen om hon har en kompis med eller duscha o komma ut i badlakan ens om bästa komisen är här!
Skrivet av    mandelblomman

Bara i det jag gör

Jag är bara pinsam i det jag gör, inte hur jag ser ut (gudskelov, jag är ju 44!). Jag lägger mig i för mycket (t.ex. när jag säger till ungdomar som kör för fort på moped på gångvägar o.s.v.) tycker vår 11-åring och 14-åring. Men jag har deklarerat att jag aldrig skäms för deras utseende eller beteende utan tycker att det är deras bekymmer, och då tycker jag att då ska låta mig vara som jag är.
Skrivet av    ullen61

En pinsam mamma till

Hej. Mina yngsta söner 13 och 11 år tycker att jag lägger mig i och \"bryr mig\" för mycket! Men det allra värsta med mig är att jag har ett så pinsamt yrke - barnmorska! Det är speciellt den stora pojken som tycker att jag har ett förskräckligt jobb. Han var på ungdomsmottagningen med klassen i våras och bm där hade trätt kondomer på en banan för hon \"hade ingen trä-attrapp\" vilket hon också skojat om. Jag har försökt förklara att hon bara ville göra sitt bästa och försöka visa dem även fast hon inte hade det material hon behövde. Men, nej att ha en mamma som är barnmorska är inte roligt just nu. (Jag jobbar inte ens på ungdomsmottagning utan på sjukhus) När vi är ute tillsammans vill dom också att jag gör en låg profil, att skratta högt och skoja är också ett pinsamt beteende. Eller sjunga! Antar att det kommer att gå över nångång...
Skrivet av    M.

Jag är jätte pinsam

men det vet mina barn så de bryr sig inte längre (bara jag inte dansar i närheten av deras kompisar). Jag har sen de var jättesmå förklarat att det ingår i att vara pappa att just vara pinsam i sina barns ögon. Se bara på Sunes pappa (Sune och klantpappan tex)
Skrivet av    Jämställd pappa

Ett tips

Ofta ser barn inte längre än precis näsan räcker. Om du är för gammal - vad är inte då alla hans kompisars mammor (jag gissar att få är yngre iallafall). När min bror en gång skällde ut pappa för att han hade skämt ut brorsan och haft sockar i sandalerna när han kom och hämtade brorsan efter en klassresa så gjorde min mamma ngt smart: hon frågade brorsan vad de andras föräldrar haft på fötterna. Givetvis hade inte sett ngn anna och då drog mamma helt fräckt slutsatsen att ingen annan sett hans pappa heller. Brorsan kom faktiskt av sig lite.
Skrivet av    seven

Snyggt

Man kan ju önska att man får det serverat så snyggt, ska komma ihåg gen :-)
Skrivet av    Miss Lyckad

ha ha ha känner igen

dottern grät då jag kom in på bmsk vubben förra året, aaaallllldrig att hon skulle lkunna berätta för sina kompisar vad jag jobbade med om jag blev barnmorska! Nu tackade jag till dotterns glädje nej o läser till anestesisyrra i stället, mer OK tycker hon *s*
Skrivet av    mandelblomman

Nej, det har inte kommit

några sådana kommentarer. Det enda är att de äldsta (16 och snart 18) inte vill att man kommer till skola och så där, men de går gärna ut tillsammans med oss, konserter od och åker fortfarande på semester med oss. Min man var enda vuxen för ett par år sedan med fem ungdomar på en konsert och det var inga problem. Det var inte som \"barnvakt\" utan de ville se samma sak bara. Tror inte att det handlar om ålder eller så, kanske inte ens om hur man klär sig eller hur man är, de frigör sig och blir äldre och då känns väl föräldrarna väldigt gamla i deras ögon ibland. Jag vet inte varför våra barn inte har känt så, men många gör ju det, det hör man ju.
Skrivet av    Elisha

:) imt

Skrivet av    Elisha

Artiklar från Familjeliv