Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Funderar på att bli dagmamma

Skrivet av Lilla my
Är utbildad förskollärare och funderar på att kanske bli dagmamma, privat. Bor i stockholm.
Nu är kruxet att vi bor väldigt trångt och det skulle bli svårt att ha verksamheten här. Men jag undrar, får man hyra lokal(finns en i vårt hus) för att ha sån verksamhet?
Svar på tråden: Funderar på att bli dagmamma

Tror inte det

Hela meningen med sagmamma r ju att det sker i hemmiljö. Sen kanske det är anna om man är privat dagmamma.
Skrivet av    Maria med 4

Fast

vår dagmmamma är nästan jämt på en lokal med barnen, det är bara på onsdagar tror jag de är hemma hos henne.
Skrivet av    Alven

Här vet jag en

som höll på att bli uppsagd då hon ville flytta ut till sommarstugan och ha dagbarnen i en lägenhet (stor 2:) i området hon redan bodde i radhus. Är er dagmamma hela dagarna i lokalen? I såna fall är din kommun mer flexibel med hur dagmammorna ska bo/jobba.
Skrivet av    Maria med 4

Där våra barn gick tidigare

fanns det några stycken dagmammor som gått ihop o hyrde en lägenhet tillsammans o hade barnen i. Det för att deras egna barn blivit så stora att de stördes av att alltid ha småbarn hemma. Iaf, det var nog den sämsta av alla b.o-lösningar. Jag vägrade ha mina barn hos nån av dessa. När ordinarie dagmamma var sjuk skulle de gå där, men de fick vara hemma istället. Jag ville inte ha mina barn där! Det var en trång liten trea (70-75 m2) på loftgång. Där huserade tre vuxna och 15 barn (?) De hade ett jättelitet badrum - inte plats för skötbord, utan barnen byttes på golvet. Lekplatsen (allmän o ej inhängnad) fanns utanför, men inte inom synhåll, ändå fick många barn vara ute själva i ett område med en massa knepiga människor som passerade. De barn som sov middag sov i vagnar på loftgången, o en gång när jag kom så hade en av vagnarna vippat omkull o när jag skulle resa den upp, så låg det ett barn där i. Jag fick ringa på o säga till dom, då stod alla tre o fikade i köket precis, o vagnen stod mitt framför fönstret. Det jag är emot är när flera går ihop i en liten lägenhet (lokal) för då försvinner vitsen med dagmamma. Sen hade dessa exeptionell dålig koll tycker jag.
Skrivet av    bytte till dagis.

Tillägg för att svara på din fråga

Om du inte kan ha barnen så mycket hemma så kanske det finns någon öppen förskola-lokal du kan låna. Du kan ju alltid höra med kommunen. Annars tycker jag som förälder att vitsen med dagmamma är just hemmiljön och inte \"instanskänslan\".
Skrivet av    bytte till dagis.

Du kan ju

bli Iur och skur-dagmamma!:) Min dotter gick hos en sådan när vi bodde i Sollentuna, det var underabrt! De var bara hemma precis på morgonen tills alla barnen hade kommit (runt 9-tiden), sen gick de ut o var ute hela dagen, fram till runt 15. De var tre st som samarbetade med detta så de hade också en lokal där de var om det var svinkallt på vintern eller regnade som fasen eller så;)
Skrivet av    Malin med V o V

Min sons dagmamma

jobbar ihop med en annan dagmamma, och de har en lokal som ligger i ett hyreshus. Så det är nog fullt möjligt, hör med fastighetsägaren och kommunen.
Skrivet av    melina

Skulle aldrig drömma om...

att ha mitt barn hos en dagmamma som inte har den mesta verksamheten hemma hos sig. Det är ju hela vitsen med dagmamma, att barnen ska få vara i hemmiljö, och inte i någon slags lokal som kanske inte ens är anpassad för barn. Då är det ju mycket bättre att ha barnet på dagis, där det finns riktiga pedagoger. Just du är ju utbildad, men de flesta dagmammor är INTE det. Enda anledninge till att vilja ha barnet hos en dagmamma med noll pedagogisk utbildning är ju just hemmiljön, och kan hon inte ens erbjuda det ser jag ingen vits med dagmammor. Förvånansvärt att kommuner tillåter dagmammor som inte vill ha dagbarnen hemam hos sig!
Skrivet av   

Artiklar från Familjeliv