Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vilken bra "snacksida"!

Skrivet av carolina32
Hej jag heter Carolina och vi har en dotter som är född med ryggmärgsbråck, hon är 9år. Just nu har vi stora problem med att få henne att förstå vikten med att gå på toaletten var tredje timma och att inte "fuskkissa". Hon tycker att det tar jättelång tid
att gå på toa. Är det någon som har ett bra tips, känns som man har sagt och gjort det mesta.
Svar på tråden: Vilken bra "snacksida"!

Välkommen hit!

Välkommen hit, hoppas att du ska ha nöje och glädje av \"vår\" sida. Vem jag är kan du läsa i min info.
Skrivet av    peter56

Hej

Kul med nya här på sidan. Är ganska färsk själv. Har en underbar liten Bea på 10 månader som också har shunt. Jag som inte har kommit så långt med min tjej än, får jag fråga varför det tar så lång tid att kissa? Nu när vi rikar Bea går det ju i ett huj. Varför tar det längre tid när man blir äldre? Tar det längre tid att rika sig själv eller är det pga rullstol? Ha det bra
Skrivet av    gilda

toa

hej. några orsaker til att det tar längre tid. dottern leker och vill inte sluta. hon ska göra det mesta själv (tvätta, plocka fram, hitta hålet etc) -jag har ju just varit på toa. jag kan komma på 100 orsaker till att det kan ta längre tid.
Skrivet av    evany

Hej

Det här med att det tar längre tid att gå på toa när barnen är äldre beror oftast på barnet själv. För min kille så är det pest att gå på toa, precis som evanys dotter finns det en massa orsaker att inte göra det. Jag tror att han tycker att det tar så mycket tid, det är ju inte bara att dra ner byxorna och kissa(5min) oftas tar hela proceduren minst 10-15 min.
Skrivet av    Eva & J

inte som

Så ni menar alltså att verkligheten inte är som instruktionsfilmen man fick se på Astrid Lindgren om rikning? ;o)
Skrivet av    gilda

Hej där

Våran tv-kändisdoktor sa att en platt tv i badrummer var inte fel för att få toabesök med klyx/lavemang \"roligare\".Ursäkta men det tycker jag är ett j***a förslag.Dottern köpte det,men någon remiss på det fick vi knappast.=( Hur ska man ha råd till det?Och är det \"rätt\" väg att gå? Men när det gäller hålla kisstider och ha tid för dem så är assistenter underbara.Sen är \"grupptrycket\" i skolan jättepositiv.Men det funkar nu när hon går i rh-klass.Inte när hon gick i \"vanlig klass\". Vi provade sökare som pep,klockor som gick att ställa in veckvis och senare mobil som vibbrerade.För att undvika tjat och att det blev hennes ansvar.Hon kände sig stor.Fick välja klocka eller vad vi använde oss av.Tyvärr motarbetade skolan oss på slutet. Nu är det inga problem att kissa,bara klyxet är fortfarande pest.
Skrivet av    Q

Hej!

Filmerna som visar är nog när allt går smärtfritt, våra barn måste jutvätta händerna innan och efter. Hur många \"vanliga\" barn tvättar händerna före toabesök? (och ibland efter). Skulle du se en film med min son så hade du fått titta på filmen länge.(om det skall vara utan tjat)
Skrivet av    Eva & J

Det här med rik...

Kissa i sig tar väl inte så lång tid. Jag tror att det beror på att man måste säga till när det är dags eller att hon måste gå på toa när klockan ringer. Det blir inte så naturligt som för oss andra, vi kissar säkert oftare och inte trorjag att det går så mycket fortare heller. Maja hon kissar ibland bara lite sen drar hon ut katetern för att det ska gå snabbt. Och då händer det ofta en olycka någon timme senare.
Skrivet av    Carolina32

Det måste ta tid

Jag hade stora problem själv när jag var yngre med att katetrisera mig, det var ju så otroligt tråkigt att sitta på toa när man kunde vara ute och leka istället. Fast att dra ut katetern innan man är klar på ett ställe är inte bra, det måste hon sluta med. Oj, nu åkte pekpinnen fram men det är ju sant. :-)
Skrivet av    Guldlock70

Det är inte alltid

så lätt att få henne att förstå hur viktigt det är att kissa klart. jag tror vi har sagt och gjort det mesta. Hotat blivit arga mm. Nu är vårt senaste drag att hon inte får gå på toaletten själv utan att någon av oss måste följa med.Vad tror du om det!!!
Skrivet av    Carolina32

Artiklar från Familjeliv