Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är era 9-åringar intresserade av sex?

Skrivet av Mamman
Det vill säga att de pratar om det väldigt mycket. Jag skrev längre ner här på sidan att min son använder väldigt mycket "fula ord" som k*k, f*tta, osv.
Han har också pratat om porr på Internet. Inget som han fått här hemma hos mig eftersom jag har barnsäkerhetsspärren på mitt Virusskydd (Norton).
Kanske har han fått tips av sina kompisar.

Han leker inte med några äldre barn, utan har några killar i sin egen ålder. Hans bästa kompis är duktig på läsning, min son är inte det. Min son säger att det är den andre som tipsat honom om porrsidor på nätet. Berättat vad han sett osv.

En gång när jag frågade pojkens mamma om detta, så hade hon förstås frågat sin son som förstås nekat och sagt att min son fantiserade ihop sådant.

En annan pojke som sonen leker med har varit inne på en sådan sida hemma. Föräldrarna kanske inte alltid är där och kollar, eller så har de inte spärr för sådant.

Min exman tyckte att jag skulle se till att vår son inte lekte med någon av dessa pojkar om de lärde honom sådant. Men då kan han ju inte leka med någon kompis.

Själv tror jag att min son är väldigt intresserad av sex och att han liksom suger till sig allt i den vägen. Tycker inte att man kan förbjuda honom att leka men jag vill ha koll på vad de gör vid datorn. Och hör jag någon mer gång att de suttit med något sådant, kanske jag skulle införa lekförbud för en tid.

Exet tyckte att jag skulle byta skola t o m.
Skulle ni också minska ner på lek med kompisarna? Eller byta skola?

Svar på tråden: Är era 9-åringar intresserade av sex?

Vill bara säga

att när jag själv (flicka) var 8-9 år så snodde vi en kompis pappas fibban och läste högt ur läsarnas egna sexbrev, kollade på bilder och jag vet att jag hade sexuella fantasier när jag var så liten att fantasierna handlade om troll som satte på prinsessor. Sedan hade jag en sen sexuell debut och har haft ett helt \"normalt\" (kanske ovanligt stillsamt) sexliv som vuxen. Med detta vill jag säga att jag inte tycker man måste förfäras över sexintresse och förbjuda lek med kompisar. Det behöver inte leda till att man blir en vettlös sexgalning som 15-åring. Däremot är det nog viktigt att man pratar om VÄRDERINGAr och sex eftersom barn kan få se så mkt grövre saker idag än vad jag fick på min tid.
Skrivet av    tjoho

Prata, prata, prata

Låt inte kompoisarna vara hans enda samtalspartner när det gäller sex. Då kommer hans bild av sex präglas av kompisar som sett på porr snarare än av verkligheten. Samtala om kärlek och sex på ett öppet och naturligt sätt så han inser att han är helt normal som fantiserar och onanerar. Då kan han själv få ett avslappnat förthållande till sin egen kropp och därmed respekten inför andras kroppar. Den respekten är det viktigaste för att få ett fungerande sexliv. Och det vill man ju att de ska få även om det ännu i några år inte ska innefatta några regelrätta samlag med någon annan.
Skrivet av    Sofia*

kanske du kan

tillåta vissa disor på nätet för grabbarna att kika på? .. leta upp någon lite lagom sexualinformativ sida så kanske dom inte tycker det är så spännande att titta på porr.. vissa porrsidor e inte ens lämpliga för vuxna ju.. och letar man så finns ju risken man dyker på HELT fel saker barnporr djursex och annat äsckligt ... sambons dotter sökte bilder på barbie på google jotack det var nog barbie det :/ inget trevligt alls kom upp!.. men testa att snacka lite om sex osv med grabbarna allihop! och kanske tillåta surfande hos er där du kan ha koll så kanske dom skippar det hos dom andra?... jag skulle inte förbjuda lek med grabbarna det är ju nyfikenhet och inget farligt!
Skrivet av    Ayhanza

Artiklar från Familjeliv