Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skulle ni tycka att skytte är en bra sport för en

Skrivet av Lite hönsig
nioårig kille? Min son är tokig i skjutvapen och vill börja på "prickskytte". Det finns en skyttklubb där vi bor. Är det ett bra sätt att kanalisera hans intresse för vapen? Under ordentliga former.

Eller ska jag låta bli att uppmuntra hans intresse för skjutandet?
Hans pappa skulle nog bli tokig och tycka att jag dessutom uppmuntrar honom att bli duktig på att skjuta om jag lät honom gå.
Svar på tråden: Skulle ni tycka att skytte är en bra sport för en

min kille

som älskade vapen har gått i luftgevärsskytte och de första dom fick göra var att gå en kurs om hur man hanterar vapen rätt dessutom är dom stenhård på reglerna och min sons vapen fixering lugnade ner sig han är numera jätte noga med att ska man skjuta ska det vara på rätt ställe och att reglerna ska följas. så jag tycker absolut du kan sätta din son på skytte, tror att de är bättre att låta dom få prova på då får det ju även lära sig reglerna runt. har själv skjutit pistol under uppväxten och vist hade vi vapendårar som sköt men de var mer att de var inläst på alla de senaste vapnen men de var ändå på ett kontrollerande plan och jagtror personligen att fikseringen var mindre än om de inte skjutit nu viste dom hur vapen skulle hanteras
Skrivet av    UlLi

det kan bli jättebra.

Min man gick i skytte när han var tonåring, trots att han är långt ifrån vapenfixerad. Av det han berättat har jag förstått att skytte är en väldigt disciplinerad sport, och att den innehåller mycket mental träning, träna i att _fokusera_ -superduper för rastlösa och okoncentrerade personer. Han tyckte att skyttet gav honom ett lugn som han inte haft förut, och det har inget med själva \"pangandet\" att göra utan mer det att man måste koncentrera varenda nerv och muskel för att sikta rätt. Dessutom är det en sport där man mestadels tävlar med sig själv, man ser på pricktavlan direkt om man gjort framsteg. Och det är väldigt strängt reglerat var, när och hur man använder sitt vapen. Jag tycker du kan låta pojken prova.
Skrivet av    sisla

Varför inte?

Skytte är inte värre än schack eller scouter (för att välja två andra fritidssysselsättningar på bokstaven s). Träning och tävling i ordnade former. Därmed inte sagt att han kommer att gilla det bara för att han är vapenfixerad, men sådant växer bort. Jag lovar!
Skrivet av    Sula

jag skjöt!!

Luftpistol när jag var liten! min dagmamma var ledare på en skytteklubb så jag bröjade FÖR tidigt jag var 6 år tror jag egentligen var jag för liten men tjaa min bror skjöt oxå och jag tycker det är en jättebra ide´! vi hade jätteroligt och lärde oss hur man hanterar vapen.. dvs ALdrig sikta på någon vara försiktig osv.. jättebra mycket bättre än att han får tag i en soft airgun å skjuter grannungarna.. han komemr lära sig ansvar och allvaret med vapen villket jag tycker är kanon om han är intresserad!
Skrivet av    Ayhanza

Artiklar från Familjeliv