Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Överinskolningshjälp tack!

Skrivet av Jossan
På min förskola diskuteras det kring överflyttningen från småbarnsavd. till syskonavd. o hur det ska gå till väga. Hittills tycker de inte att det fungerar utan det blir hattigt + att det ofta kolliderar med när de största ska inskolas till förskoleklass. Har ni något sätt som ni tycker ha fungerat bra? Nån som kan komma med lite förslag som vi kan diskutera kring..
Svar på tråden: Överinskolningshjälp tack!

Så här gör vi...

Efter att Förskoleklassbarnen slutat typ veckan efter så är en småbarns pedagog med de barn som ska flytta över till stor barn. Hon är med i 2 hela dagar för att se att altt funkar. Föräldrar är också välkomna. Under maj månad är vi uppe på storbarns avdelningen och hälsar på så att det inte ska bli allt för främmande.
Skrivet av    Mia.fskl

Vi flytter

stadig over barn vi.. Blir det ledig plass på stor avdeling flyttes en fra småbarna over. Har aldri vært noe problem i det hele tatt. Vi legger god vekt på at alle skal kjenne alle, og er mye sammen gjennom hele året. Dermed kjenner de små både barn og voksne på de store avdelingene. Dersom de flyttes over etter sommeren pleier vi å la de være mye på besøk på stor avdeling i løpet av april, mai og juni.
Skrivet av    Stinemor

Vi börjar.....

\"överinskolningen\" redan före sommaren. När vi är ute på gården så tar vi kontakt med de små barnen mer och mer. Sedan kommer de in och hälsar på med någon av sina fröknar. Efter ett tag kommer de in en stund själva och leker eller är med och äter mellanmål...... När höstterminen startar så är de så medvetna om att de ska börja hos oss så det brukar inte bli några problem.
Skrivet av    Nickan

Artiklar från Familjeliv