Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bonusbarnens aktiviteter. Följer ni med?

Skrivet av Inte speciellt änglalik
Bonussonen spelar hockey. Mycket. Och nu är det cup denna helgen och det är våran barnlediga helg. Mina barn är hos sin pappa. Dom bor alltid hos oss föruton varannan helg och den helgen är ett andningshål när jag passar på att verkligen göra vad jag aldrig annars hinner. T.e.x träffa och umgås med mina vänninor som man ju aldrig hinner när man har familj och jobbar heltid. Ja ni vet ju hur det är. Dessutom är jag fruktansvärt ointresserad av just hockey. Har alltid varit det. Och nu vill min sambo att jag ska följa med på cupen hela lördagen. Han säger att det skulle betyda mycket för bonussonen som är 12 år. Både min sambo, pojkens mamma och pojkens bonuspappa skall vara där för alla är intresserade. Jag får så dåligt samvete men jag VILL INTE stå i en ishall hela dagen. Men det hela slutar väl med att jag gör det ändå. Suck!
Svar på tråden: Bonusbarnens aktiviteter. Följer ni med?

Aldrig!

Skulle inte följa med om jag inte vill! Biomamma o biopappa är ju ändå där! :0) För mig o min sambos del så följer vi aldrig med på hans dotters aktiviteter, skolavslutningar etc! Det enda vi ev går på är väl studenten om 5 år! :0)
Skrivet av    milla

Nej...

.. min sambos barn har inga återkommande aktiviteter. Mina killar däremot spelar både hockey och fotboll, sambon följer med ibland - när han har tid och lust. Fast han gillar det och åker oftast med, men det är absolut inget jag kräver. Jag åker själv inte på _alla_ träningar och matcher.
Skrivet av    Mimi64

Vad har barnen för aktiviteter?

Varför går inte din sambo med på skolavslutningar och annat som har med hans egna barn att göra? *nyfiken* Bor ni i en annan stad än barnen?
Skrivet av    Inte speciellt änglalik

Jag skulle ha följt

för bonussonens skull, i synnerhet om även styvföräldern på mammas sida ska följa med. Jag skulle inte \"missunna\" ss glädjen med att samtliga vuxna i hans familjer kommer och tittar. En enda gång, en enda helg?! - nä, ingen stor uppoffring från min sida att hänga med. Däremot skulle jag inte följa på varje Cup.
Skrivet av    Inki

Nej precis.

Jag kommer nog att följa med men jag tror ärligt talat inte att bonussonen bryr sig om jag är där eller inte. Jag tror det är mer min sambo som vill att jag ska följa med. Och jag kommer absolut inte att följa med varje cup. Han har ju tre hockeytokiga andra vuxna i familjen.
Skrivet av    Inte speciellt änglalik

men alltså

jag följer inte ens med på alla MINA barns grejer. när sonen spelar fotboll, är pappan med, och då går jag om jag vill. när dottern tränar eller tävlar i friidrott, då är morfar med, och då går jag om han inte kan eller jag vill (eller om barnen ber mig...). samma med min styvdotter, om jag vill titta på henne, då gör jag det, annars gör jag det inte. henne har jag dessutom inget ansvar för, hon ar ju två föräldrar som får göra upp om vem som ska vara med om inte båda kan. jag tycker du ska slappna av lite - det står och faller ju inte med din närvaro. gå inte om du inte vill eller orkar.
Skrivet av    pola

njaee

min onus e 9 nu och har inga direkta aktiviteter men hon ska nu idag springa 1,% km i en tävling typ det är 4 gånger.. jag tror inte jag skall gå och titta för dels har jag sonen oxå 5 år sedan har jag problem att stå (fravid i v 31) blir yr å så av att stå still.. men hade det gällt min on hade jag lixom plågat mej igenom.. nu så kommer inte hennes mamma dyka upp hon vet nog inte ens om det.. lika bra det.. kanske jag kollar nästa vecka när sonen e hos pappa.. men jag tycker du skall höra med grabben vad han tycker/förväntar sig.. ag tror det e viktigast att mamma och pappa e med.. har du liiite tid ledigt osv tycker jag du får ägna den åt vad du vill! hockey e trist ;)
Skrivet av    Ayhanza

Kan du inte

kompromissa och vara med en del av dagen då? Jag förstår verkligen hur du känner det, att du vill ha ditt andhål och inte uppskattar att stå där hela dagen, men kanske några timmar? Jag har följt med på ett evenemang för äldsta styvisen och då var jag inte där hela tiden eftersom min egen dotter blev rätt otålig till slut. Är osäker på om jag skulle följa med om barnens mamma var där (hon har ingen ny partner vad vi vet iaf) eftersom jag inte riktigt vet vad hon skulle tycka om det. Fast jag tänker mig att det där blir mer och mer naturligt med tiden.
Skrivet av    Mustardseed

Beror på...

SS spelar innebandy och vi går oftast allihop på matcherna. Men ibland har även sd aktivitet den dagen och då delar vi upp oss. Och ibland krockar det med middag så då brukar jag vara hemma och \"mata\" de andra barnen :-) Sd:s stora intresse är hästar och ridning. Hennes mamma är superalergisk, så den aktiviteten har jag tagit på mig. Jag är t ex med på ridningen även de veckor de är hos sin mamma.
Skrivet av    Christel med Amanda

Det är ju inte alltid...

båda föräldrarna kan följa med, även om det är biobarn :-)
Skrivet av    Christel med Amanda

Ja kan det vara

så att han inte vill sitta där själv med mamman och hennes nya hela dagen? :-) Det beror ju på vad man har för relation såklart, men jag kan tänka mig att det skulle kunna kännas lite trist.
Skrivet av    Mustardseed

Tack för alla svar! Nu har jag pratat..

med min sambo och så här bestämde vi. Cupen är mellan 8 på morgonen till 19 på kvällen och han skulle kolla upp sonens matchschema och sen så får jag välja ut en match som jag vill gå på. Han tyckte att det räckte att jag tittade på en match bara. :-) Jag som fått för mig att han ville att jag skulle vara med hela dagen. Där ser man vad det kan bli missuppfattningar när man inte pratar ordentligt. Hi.
Skrivet av    Inte speciellt änglalik

Tillägg angående min sambos relation med exet.

Vi har allihopa jättebra kontakt så han hade inte haft problem med att umgås med dom hela dagen. Dessutom har alla hockeyföräldrarna i laget en bra gemenskap och alla pratar med alla så han behöver knappast sitta ensam om inte jag går med. :-)
Skrivet av    Inte speciellt änglalik

Jag följer

inte med på bonusens fotboll. Detta p g a att jag inte tycker att det är roligt. (Inte ens bion går på det) Men på andra saker t ex teater, skoluppvisningar följer jag med på.
Skrivet av    Jess

Nej

Men det beror f.n. på att intresset för dagen är hästar, som gör mig dödssjuk...
Skrivet av    Eva-Ley

Om

bonussonen uttryckligen sagt att han ville att jag skulle följa med så skulle jag göra det. Skulle ta det som en komplimang på nåt sätt. Däremot så avskyr jag hockey och dom flesta andra sporter så jag skulle inte följa med varje gång. Min sambo följer med när min dotter har handbollsmatch men han är ju så otroligt intresserad av sport, skulle aldrig \"tvinga\" honom.
Skrivet av    ~Trixie~

Bara liten stund

Jag skulle nog ha pallrat mig dit en liten stund, men aldrig att jag skulle spenderat en hel lördag på sånt sätt. Barnet spelar ju för sin egen skull inte för att underhålla sina föräldrar.... Man är ju så rädd om dessa BF helger! Om nu alla andra kommer att sitta där så kan det väl inte spela nån roll om du avviker, ni kommer säkert att spendera mer helger i hallen, vi är ju på väg mot den säsongen.
Skrivet av    Gladami

Artiklar från Familjeliv