Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

C med Niklas & Viktor

Skrivet av Jenny m Tyra & Melvin
Hejsan! Jag tänkte bara höra hur det går med trotset? Vi har haft det ganska tufft under sommaren med Melvin som började sitt "trotsande" för länge sedan och sedan har det bara blivit värre och värre. Nu börjar det faktiskt att lägga sig och det är inte hela tiden men utbrotten är stora när de väl kommer. Det hör ju i viss mån till åldern ändå.

När det gäller Tyra vet jag inte riktigt vad som har tagit över hennes kropp *småler*. Hon får sådana utbrott att både jag och hon blir helt utmattade. Hon har varit lite "bustrotsig" som jag kallar det hela sommaren, dvs trotsar mig med glimten i ögat. Nu har hon helt plötsligt börjat få dessa jätteutbrott. Hon har alltid haft ett visst kontrollbehov (fått efter sin mamma) men nu är det helt absurt. Det gäller att inte knäppa upp bältet i bilen från fel sida, eller lägga hennes kläder på fel stol, eller ge henne fel mugg eller stänga av duschen när hon anser sig inte vara klar än osv. Alla dess små saker kan göra henne helt galen. När det gäller små saker får vi ofta backa och göra, enligt Tyra, rätt för att det ska bli bra. När det gäller saker som jag inte ger med mig på får hon få sina utbrott fullt ut men oj vad jag tycker att det är jobbigt. Hon är så envis och slutar in förens hon är helt slut och inte har några krafter kvar stackarn. Fy vad det måste vara jobbigt för henne själv. Dessutom har hon ett riktigt morgonhumör och gud nåde den som går in i hennes rum på morgonen och inte är mamma *ler*. Melvin brukar ibland smyga sig in i hennes rum efter att jag har gått in till henne och i morse sa han: Nej, idag Tyra inte arg :-).

Nog bluddrat från mig. Vad jag egentligen vill få fram är att det finns fler som har trotsiga 2,5-åringar och jag förstår precis vad du menar när man bara inte vet vad man ska göra ibland.

Kram
Svar på tråden: C med Niklas & Viktor

Åååå va skönt!

Då behöver jag inte ringa Nanny akuten riktigt än i alla fall?! Din beskrivning av Tyras kontrollerande passar exakt på Viktor. Man blir matt bara av att tänka på det. Stackarn han är inte ens kompis med sig själv vissa dagar. Hela han är som en liten knuten boll av ilska och frustration över att det inte är han som får solen att gå upp på morgonen eller regnet sluta falla... Han har ett par dagar nu haft en lite bättre period men jag anar att det kommer tillbaka. Förhoppningsvis avvaktar Niklas med sitt trots. Han \"bus-trotsar\" som du så perfekt kallar det och det räcker gott för mig för jag har verkligen inte kraft med en till av Viktors kailber. Va skönt att man inte är ensam. Tack för ditt meddelande!
Skrivet av    C m Niklas o Viktor

Artiklar från Familjeliv