Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

"Du skall taga vara på din broder"??

Skrivet av sisla
Tjaa.. så är det nu fortfarande jobbigt för P 10 år att inte längre få sova i samma rum som sin tvillingbror, medans G är överlycklig över att komma ifrån brorsan. "Han bara stööör jämt." Pojkarnas mamma är kritisk till att vi delat på dem och gett dem varsitt rum, eftersom det nu verkar vara jobbigt för P. P vill helst vara hos mamma mer eftersom pojkarna fortfarande delar rum där, medan G nog skulle välja tvärtom. Jag tänker att vi måste försöka ha lite is i magen och tro att det kommer att bli bra för P också, han har trots allt bara haft eget rum 1 vecka. Men mamman är väldigt bekymrad..

Men hur ska man göra då?

Om G hade en önskan om att få vara mera själv, och ha eget rum -borde man ändå tvinga honom att liksom stiga tillbaka och "ta hand om" sin orolige bror?

Kanske har ni exempel på jämförbara situationer och hur ni tacklat dem.. Jag har jättesvårt att se hur man kunde gjort på något annat sätt. När viljorna ser så olika ut så blir det svårt att kompromissa.. Nån som har nån vettig strategi?
Svar på tråden: "Du skall taga vara på din broder"??

Tror såhär...

hur hade du gjort om killarna hade varit \"vanliga syskon\"? Hade du \"tvingat\" den ena ändå att \"ta hand om brorsan\"...? Jag tror att det är viktigt för bådas skull att de \"lär\" sig bli lite mer självständiga, speciellt viktigt om det är en som uttryckt sig om att få vara ifred... Men det är ju bara mina tankar...=) Lycka till hursomhaver!
Skrivet av    Ulrica m Simpan o Vicke 6 år

Ingen vettig strategi...

Du vet ju att ni gjort rätt eller hur? Efterson G verkligen vill ha ett eget rum så har ni ju egentligen inget val. Tror nog att P kommer att anpassa sig rätt snart. Han måste få \"sörja\" lite först. Ni kanske kan låte dem sova över hos varandra en natt för att P ska förstå att möjligheten att få sova tillsammans nån gång ibland finns kvar. Min stora kille, Viktor 10 år, har sovkompisar nästan varje helg. Ser film snaskar godis och fnissar halva natten :-) Jobbig när mamma inte är inne på samma linje. Det hjälper ju inte till direkt. Ha is i magen som du säger. Det är säkert övergående. Skulle inte förvåna mig om G vill flytta ihop när P har anpassat sig.
Skrivet av    Maria m Signe & Astrid

ja det har vi också tänkt föreslå

Det öppnar sig en naturlig anledning om 2 veckor, då vi får nattgäster. Vi tänkte föreslå att P får sova över i Gs rum då, så får gästen sova i Ps rum. Tror också det kan vara lite mysigt för dem. Igår kväll var P så lycklig över matchvinst i fotboll att han somnade med ett leende på läpparna, det var ju skönt att se :-)
Skrivet av    sisla

Artiklar från Familjeliv