Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bilbarnsstol även på familjeekonomi

Skrivet av Moa med Ella
Jag skrev förut om att jag hade krockat med min dotter. Stolen ska så klart kasseras, den var hyrd. Vi hade betalt hyra och deposition i förväg. Var där idag o pratade med en tjej. Eftersom jag är vållande täcker inte försäkringen bilstolen (antar det har inte frågat, tänkte inte på det då), det betyder alltså att jag måste ersätta babycity med en HELT ny bilbarnsstol.

Vad har man då depositionen till?? Är inte det för om den går sönder? Klart jag fattar att jag måste ersätta dom, men stolen vi hyrde var inte direkt ny, snarare väldigt sliten, den finns inte ens att köpa längre, ändå måste vi ersätta dom med en helt ny stol i annat märke då. Kan man göra så? Kan inte dom bara kräva att vi betalar det som stolen faktiskt var värd vid det här tillfället då vi hyrde den och den blev obrukbar?
Då tjänar ju dom på att folk har sönder stolarna, jag menar den här stolen skulle säkert ändå inte hålla länge till eftersom den var gammal, och var kanske värd 150 spänn. Nu får ju dom en helt ny stol som dom kan hyra ut i många år till.

Funderar kring detta, det känns lite som en blåsning, vad tror ni? Tack för svar.
Svar på tråden: Bilbarnsstol även på familjeekonomi

Ta det med försäkringsbolaget.

På sådana saker brukar man ju räkna av värdet efter hur gammal saken är. Dubbelkolla också vad det står om försäkringar i hyresavtalet. Att försäkringen inte täcker ovarsamhet är en sak, men olyckor ska den ju täcka. Ring ditt fösäkringsbolag, det osm är i bilen går ju på hemförsäkringen, inte på bilförsäkringen.
Skrivet av    Sofia*

aha

hemförsäkringen! Ska testa det! Tack.
Skrivet av    Moa med Ella

Depositionen räknas så klart

bort från ersättningssumman som ska betalas. Men allvarligt: Om man skulle ha en deposition som motsvarade värdet så skulle det inte gå att hyra mycket. Depositionen var ju lika låg när stolen var ny, och det var då INTE tänkt att den motsvarade stolens värde DÅ och inte heller NU. När jag har hyrt bakåtvänd bilbarnstol till min tvååring har depositionen legat på runt 500:- (i två olika butiker), det har inte på långa vägar täckt stolen om jag skulle ha sönder den eller liknande. Depositionen är mer en LITEN säkerhet om du mot förmodan är skuldsatt, svår att få tag på och aldrig kommer kunna ersätta stolen. Den motsvarar inte värdet på stolen, och det är inte tänkt att DEN ska täcka en förlust, bara till liten del. Skulle dep:en vara rimlig mot värdet skulle man inte kunna hyra bil, dopklänning, resevagn, etc. för då måste man ju lägga ut lika mycket pengar när man hyr som det skulle kosta att köpa.
Skrivet av    Anette & Gabriel -03 + bf 18/1

men

så menar jag inte, menar att om jag ska ersätta stolen borde det vara stolens värde idag och inte när den var ny.
Skrivet av    Moa med Ella

Artiklar från Familjeliv