Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vilken storlek på cykel??

Skrivet av milla
Vi har en 16" till dottern, men den är såå trög (Logan) så hon kan inte cykla uppför. Därför ska vi köpe en ny. Hon blir fyra i höst. Hur länge kan de ha en 16"? Om man ska satsa på en ny eller begagnad eller en billig på Biltema. De är ju jättefina.
Please, lite tips och råd önskar jag. :)
Svar på tråden: Vilken storlek på cykel??

Har för mig...

att jag sett i någon tabell att 16\" rekommenderas upp till 120 cm. Dock skiljer det mellan olika märken. Tex upplevde vi Biltemas som mycket lägre än andra 16\"-cyklar. Cyklar hon själv och säkert? I så fall klarar hon ju av en större cykel än om hon precis håller på att lära sig.
Skrivet av    Jessika

Nej, det gör hon inte...

...cyklar säkert alltså. Hon har ju en så trög cykel så det har mest varit besvärligt att cykla. Men hon måste ju kunna ha 16 nästa år också? Eller när börjar man med 20\" ? De ser ju jättestora ut.
Skrivet av    milla

Min tjej som är ca 118 cm...

...har just nu en 16\' men den börjar bli för liten. Ok, det går att höja sadeln men iaf för henne så blir det jobbigt att cykla eftersom det är så små hjul och hon vill cykla lite längre. Nu har hon kunnat cykla ett tag, cyklar säkert och bra, så vi ska ev köpa en ny cykel till henne nu när hon fyller år. Det blir ju en 20\', med tre växlar. Nu vet jag ju inte hur lång er dotter är, men är hon \"normal\" :-) tycker jag nog att ni kan köpa en 16\' till henne. Det spelar också in hur van hon är att cykla förstås. Men hellre en som är lite mindre så att hon känner sig säker och kan starta och stanna på ett bra sätt. Ni kan ju alltid sälja cykeln för ett hyfsat pris nästa sommar om det behövs. Sen tycker jag personligen att det kan vara bättre att satsa på kanske en bra begagnad av ett BRA märke, tex Monark. Som du säger, Logan är trög. Precis så är dotterns kompis cykel också. Hörde nån som köpte en vuxencykel på Biltema och den var också onödigt trög. Så bara för att de är billiga betyder det inte att det inte är nån skillnad... Om ni köper en begagnad cykel hos en cykelhandlare så har de antagligen gått igenom cykeln också så den är i fint skick. Lycka till!
Skrivet av    Victoria m Kajsa-9909 + Matilda-0404

Tack...

...det får bli en 16 cykel. Ska nog kolla hos cykelhandlarna om jag kan hitta nån fin begagnad. :)
Skrivet av    milla

Små barn

skall kunna nå ner med båda fötterna, åtminstone med främre delen av foten, när de sitter på sadeln. När min dotter fick sin första 2-hjuling var hon 4,5 år och ca 112 cm lång (längre än medel och har ganska långa ben). Vi köpte en Monark 16\" och det var på gränsen att hon precis nådde ner med båda fötterna med sadeln i lägsta läget. Större hade vi inte kunnat köpa. Nu fyller hon snart 6 år och är 120 cm lång och för en månad sedan köpte vi en ny cykel , 20\", till henne. Jag skulle nog inrikta mig på att köpa en ny 16\" cykel, antingen begagnad eller på rea nu när många rear ut sina cyklar inför vintern. / Jennie
Skrivet av    Jennie

Hjul och ram

tumstorleken är hjulens storlek. MEn det kan skilja lite i höjd på ramarna också, därför kan man inte enbart gå efter tumstorlekarna. När man köper en cykel till ett barn under 10 år ska barnet, när sadlen är som lägst, kunna sitta på sadeln och ha båda hälarna i marken. Min stora flicka hade sin 16\" (en monark som var gasnka hög i ramen) från det att hon var 5 och lärde sig cykla tills hon var nästan 7. Då var hon 125 cm lång och sadeln gick inte att höja mer. Lillan har den cykeln nu, hon är 5,5 år gammal och 120 cm lång. Våra barn cyklar varje dag till skola och dagis.
Skrivet av    Sofia*

min 5 åring har en 16 tum

den har hon haft sen hon var 4 år.......men den passar fortfarande jättebra...tänker inte byta till en större de närmsta 2 åren iallafall hon är 113 cm lång.
Skrivet av    Linda m. Saga v.38 (snitt 8 dgr kvar)+ 3 till

Artiklar från Familjeliv