Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vågar man köpa endagslinser via nätet?

Skrivet av Anna
Jag har ganska mycket fel på mina ögon men har nu fått endagslinser via optikern för 750:-månaden. Jag hittade sedan ett ställe som heter www.lensway.com som sålde samma linser för ett par hundra billigare per månad. Vågar man lita på dom eller skall man bara anlita sin optiker? Har ju ingen lust att betala överpriser om det är samma linser, samtidigt är jag jätteskraj att de linser man beställer via nätet skall vara skadliga för ögonen eller så. Någon som provat? Jag har focus dailys endagslinser touring.

Svar på tråden: Vågar man köpa endagslinser via nätet?

Det är ju samma linser

Däremot bör du ju för ögonens skull gå på koll hos optikern varje år. Men du är inte skyldig att köpa linserna där.
Skrivet av    Pinalen

Jag...

har köpt linser via lensway flera ggr och är jättenöjd. Jag köper precis samma sort som min optiker rekommenderat så jag gör inga egna bedömmningar. Märkena är ju desamma som du får av din optiker men i del flesta fall mkt billigare. Jag använder Focus Dailies endagslinser. Däremot går jag fortfarande på kontroll hos min optiker så att jag har koll på om mina värden ändras.
Skrivet av    Asereht

Jag

har handlat på Lensway i flera år nu. Funkar klockrent. Jag köper samma linser där som min optiker rekommenderar fast mycket billigare. Men man skall tänka på att ändå göra sina kontroller hos optikern.
Skrivet av    E m Emma

Recept?

När jag letat linser på nätet har alla som ska sälja velat ha ett recept från en optiker. Och jag har frågat alla optiker i stan här men ingen av dem skriver ut ett recept utan att ta så hutlöst betalt för det att det inte lönar sig att köpa via nätet. Hur har du gjort?
Skrivet av    Sofia*

Har du gjort en synundersökning...

...så har du laglig rätt att få ut receptet. Jag betvivlar dock att de har rätt att skriva ut ett recept om de inte gjort en undersökning, precis som läkare ska göra en undersökning innan de skriver ut medicin.
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

men...

...jag beställer från linsbuddy och har aldrig använt recept!
Skrivet av    maria65:a

vi

gör det ,är ju samma linser.
Skrivet av    Moa med Ella

Inte recept

Jag har rätt till mina journaler, men inte att få ut ett recept. Men journalkopior räcker inte hos dem närleverantörer jag har pratat med. Tyvärr
Skrivet av    Sofia*

www.lensway.com....

...och även http://www.yourlenses.com/ kräver inte recept! Du ska bara kryssa i en ruta att du har fått linser utprovade av optiker (eller liknande)
Skrivet av    Lene Mammatillfyra

Min optiker är lika billig...

som lensway och då går jag hellre dit... Skulle nog ärligen hellre göra det även om han var något dyrare, för jag har haft mycket strul med mina ögon de senaste åren...
Skrivet av    Lillan m Carl+BF18/2

Nordic Lenses

köper jag mina linser på, de tror jag är något billigare. Det funkar jättebre men som andra sagt så är det viktigt att kolla då och då hos sin optiker.
Skrivet av    Mari

Inget recept..

behövs på Nordic Lenses heller.
Skrivet av    Mari

Tack

Jag ska gå in där och kolla om linserna blir billigare där.
Skrivet av    Sofia*

Artiklar från Familjeliv