Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ingen i luren när man svarar

Skrivet av rosenrasande
Är det någon mer än jag som är hur arg som helst på detta otyg som vissa företag håller på med?
Jag är anmäld till Nix-registret, men det hjälper inte, för det ringer undersökningsföretag hit.
Det ringde och ringde och ringde, men det var aldrig någon där. Till slut en dag så var det en tjej i luren, från hermelin research.
Aldrig i livet att jag snällt svarar på deras frågor efter den telefonterror de utsatt oss för.
Kan man spärra undersökningsföretag? Vad annars kan man göra? Vill inte ha fler samtal. Hjälper det med hemligt nummer?
Svar på tråden: Ingen i luren när man svarar

Nej, man kan inte spärra undersökningsföretag...

i alla fall inte SIFO och gänget. Det kan bli fel i urvalet och därmed fel statistik. Och, nej, det brukar inte räcka med hemligt nummer. De slumpar ganska ofta fram telefonnumren.
Skrivet av    Cicci

man känner ju igen

numren om man har nummerpresentatör och jag började tillslut svara och lägga på direkt när det var något sånt telefonterror nummer som ringde, Dom slutade ringa ganska snart och nu är det jättelänge sedan.
Skrivet av    marie

men Hermelin Research...

...har skyddat nummer, så det syns inte att det är de som ringer. Vi har bekanta med hemligt nummer så vi kan inte sluta svara på alla skyddade nummer.
Skrivet av    rosenrasande

Just hermelin

har jag haft hur mkt problem med som helst, har bönat och bett att de ska ta bort vårt nummer ur sina register. Det kan ju inte vara nån idé för dem att sitta och ringa hit flera gånger i veckan när vi garanterat inte kommer att svara på några frågor, bättre att använda tiden till att ringa nån som kanske svarar då. Efter ungefär tio löften om att vi skulle bli borttagna så verkar det faktiskt ha fungerat. Så tjata på dem som ringer att ni inte vill ha samtal från dem!
Skrivet av    Tjejmamma

aha hermelin har jag aldrig

hört talas om. men du! man får väl inte ha hemligt nummer nu för tiden om man är ett sådant företag. HAr hört snack om det att det är LAG på att den man ringer upp ska kunna se numret
Skrivet av    marie

Samma här!

Jag har fått massa samtal från något sånt företag i Uppsala med 018-nummer. Jag lade dock in det i min hemtelefon (trådlös med inbyggd nr-presentatör och telefonbok) och gör så med alla såna företag som ringer så nu står det \"jävla tel-säljare\" i displayen när det ringer någon från något av dessa företag. Nyfiken om det var från Uppsala-nr dina samtal också kom ifrån?
Skrivet av    Annika

Måste fråga..

Vad jobbar du med? Du verkar så pålåst i konsumentfrågor. kan det vara ditt yrke kanske? Kul att du berikar sidan med fakta :-)
Skrivet av    Mammamia

Tack :-)

Jag är systemutvecklare, men med ett stort intresse för konsumentfrågor och juridik i största allmänhet.
Skrivet av    Cicci

Bojkotta Hermelin

De har inget kollektivaval och behandlar därför sina anstälda lite som de vill. Desutom måste alla telemarketing firmor visa sitt nummer ut när de ringer.
Skrivet av    Malin

Artiklar från Familjeliv