Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hjälp! Lurad på Tradera!

Skrivet av Väldigt ledsen och fattig mamma
Jag vann två auktioner av en norsk säljare för några veckor sen. Slutsumman blev lite över 1000 kr, och jag förde över pengar till hennes bank direkt. Det tog några dagar för pengarna att komma fram, men sen fick jag ett mail om att de kommit.
Jag har fortfarande (2 veckor efter att betalningen kommit fram) inte fått varorna, och säljaren svarar inte på mail. Nu har hon fått flera negativa omdömen (i går och i dag) från köpare som köpte liknande varor och inte fått dem.
Innan detta hade hon fått 2 pos omdömen, men då som köpare.
Jag antar att jag blivit lurad och inte kommer få mina varor, och eftersom det handlar om över 1000 kr känns det väldigt trist!! Det var dessutom saker till barnen som jag var i desperat behov av, och nu har jag inte pengar till att köpa dessa saker. Panik!
Vad gör jag?? Polisanmäler?? Har jag någon chans då, eller är det kört??
Svar på tråden: Hjälp! Lurad på Tradera!

Är också lurad

låter som om det är samma säljare. Jag förlorade visserligen bara 120 kr, men ändå. Jag har handlat massor på Tradera, och aldrig blivit lurad förrut, men nån gång ska vara den första. Såg ikväll alla neg omdömen hon fått. Tror inte det är någon idé att gå till polisen, hon finns ju i Norge. Beklagar verkligen att det handlade om så mycket pengar för dig.
Skrivet av    cammis

Det kan ju vara värt

ett försök.. det är ju bedrägeri o om det är flera som går ihop o anmäler så borde det funka.. Ta kontakt med Tradera.. finns det inget nummer att ringa?
Skrivet av    JmedNochM

Har du provat att ringa henne

förresten, är ju så mycket pengar det handlar om, hon har ju skrivit ett telefonnummer som verkar stämma dessutom.
Skrivet av    cammis

Det kan ju faktiskt ha hänt något

hon kan ha varit med i en bilolycka o ligger på sjukhus.. det är ju jättesvårt att veta.. Har sett endel fall på Tradera där det rasat in negativa under en viss period hos en del säljare.. o då har de förklarat det med att de varit på sjukhus.. iof får jag en känsla ibland av att det är något man drar till med men det kan ju stämma i vissa fall..
Skrivet av    JmedNochM

Ja

jag har ringt men kommer bara till mobilsvar. Jag har lämnat x antal meddelanden där, men hon ringer inte upp :(
Skrivet av    Väldigt ledsen och fattig mamma

Jag fick mail från henne

förra torsdagen, där hon bekräftade att hon fått mina pengar och att hon alltid skickar på lördagar. Så den dagen var hon ok i alla fall. Jag vet att det kan inträffa saker, men i just detta fall får jag dåliga vibbar. Hon har ju mest sålt dyra saker också...
Skrivet av    cammis

oj, hennes auktioner såg jag

ovanligt med auktioner från Norge ju så jag lade märket till henne extra mycket. Tyckte dock det verkade lite misstänksamt från början så jag budade aldrig på nån av hennes auktioner...fråga mig inte varför jag blev misstänksam...det var bara en magkänsla jag fick. Kände på mig det bara...
Skrivet av    Linda m. Saga v.39 (snitt 7 dgr kvar)+ 3 till

Artiklar från Familjeliv