Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Frågar här med (besiktiga hus) *Helt OT*

Skrivet av Leila
Vi har kollat på ett LITET radhus och det är ett totalt renoveringsobjekt (inuti) o ser lite illa ut på vissa ställen. Byggdes 49 o inget är gjort sedan dess. Det känns som ett kul projekt om vi nu får det till rätt pris. Men man borde kanske göra en besiktning. Vet ni vad det kostar?
Svar på tråden: Frågar här med (besiktiga hus) *Helt OT*

Absolut!

Besiktning är väldigt viktigt när man köper hus. När vi besiktade vårt hus kostade det omkring 4000-5000:- minns inte exakt. Jag tror att priset kan variera. Eftersom inget är gjort i huset sen-49 så kan det ju finnas en del saker som kan bli väldigt, väldigt dyrt att fixa. Besiktningsmannen skriver ner alla brister och fel och allt som behöver åtgärdas. Han kollar efter mögel också(det gjorde vår iaf) så ett par tusingar är det nog värt att betala. Lycka till!!
Skrivet av    ankie m Isa-01&Liam-03

Alltid!

Mycket viktigt. På ett såpass gammalt hus finns det t.ex. inte alltid fuktspärr i badrummet, så där kan det ha hänt vad som helst. Vår besiktning med fuktkontroll kostade 7500. Mycket pengar - MEN han hittade ett fel, som om det inte åtgärdats, hade lett till att vatten hade börjat läcka in på vinden. En sak till - ta inte besiktningsman via mäklarfirman! Försök höra runt i bekantskapskretsen efter referenser. Den besiktningsman som mäklaren anlitade före försäljningen av vårt hus hittade inte skadan på taket - men det gjorde vår egen besiktningsman. Lycka till!!
Skrivet av    _Karolina_

Artiklar från Familjeliv