Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ta ut/in ringar

Skrivet av Tina
Jag har inte använt mina förlovnings- och vigselringar sen min son föddes för 8 år sen, tog av mig dem när jag blev svullen under graviditeten och efter det har jag tyvärr gått upp i vikt, så nu passar inte ringarna längre. Jag kämpar med att gå ner, men det går inte så strålande precis :-(
Det är så trist att inte kunna använda mina ringar. Jag har funderat på att ta ut ringarna så att de passar. Men - OM jag nu nånsin lyckas gå ner i vikt, då blir de ju för stora. Kan man ta in dem då igen? Eller blir ringarna fula av att hålla på så?
Svar på tråden: Ta ut/in ringar

Brukar gå bra!

Förutsatt att du inte har några stenar i ringen - då blir det mer komplicerat.
Skrivet av    Camelia

Jo i den ena

har jag tre diamanter, sitter \"i\" ringen, om du förstår vad jag menar, på rad med lite mellanrum. Men jag skulle ju kunna ta med dem till en juvelerare och fråga vad de tror. Vet du vad det kan kosta?
Skrivet av    Tina

Bara att slå ut den...

Kostar ett par, tre hundra tror jag. Om det är stenar kan det nog bli betydligt dyrare, i värsta fall får de göra om infattningarna och det kan kosta en slant. Men ta med och fråga!
Skrivet av    Camelia

Tack

för dina svar, nu ska jag ta ringarna och gå iväg och fixa detta!
Skrivet av    Tina

precis gjort det!

Jg har precis tagit in mina ringar och det ganska mycket också. Från stl 18½ til 16. Fick 5 mm guld tillbaka på båda två. Och jag har 7 diamanter på rad på ena och även det gick bra ( fast precis på gränsen sa han ). Det kostade 250 kr/ring + ny gravering. Totalt betalade jag 728 kr vilket kändes överkomligt. Förr har jag fått knacka ut ringarna i flera omgångar och då kostade det bara en hundring typ.
Skrivet av    Carro m 4

Tack till

dig också! Det där låter ju jättebra! Helt ok prismässigt och det hade varit så roligt om jag kunde ha på mig ringarna. För att inte tala om hur glad min man skulle blivit... Tror jag ska hålla tyst om det så länge och så får det bli en överraskning.
Skrivet av    Heather

Artiklar från Familjeliv