Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ibland är det jobbigt att ha styvbarn..

Skrivet av Maartha v36
fast oftast är det inte dom som är jobbiga utan deras riktiga föräldrar.. här i vår familj har min sambos dotters mamma lite komplex för att just hon är mamma.. hon tror att jag ska ta över hennes roll i det hela eller nått.. Vilket jag aldrig skulle göra och det skulle heller aldrig funka då amanda tycker att sin mamma är väldens bästa.. Men när hon har sina osäkra perioder i det hela, just nu är hon nog väldigt orolig för hur det ska bli när bebisen kommer osv.. amanda är ju väldigt bebis kär.. Sen har hon fått för sig att amanda ska bli tjock om hon äter vissa saker.. Mcdonalds exvis.. det är bara godtjänt å äta om hon säger så.. alltså måste vi ringa henne om vi har funderingar på att äta där å se om det är ok.. I dag har jag fått höra att jag behandlar hennes dotter illa och att hon minsan ska ta upp det med nån så jag inte ska få vara själv med henne.. Vet ni vad jag gjort? joo jag gav henne smörgås å yoghurt till kvällsmat i går.. hade super ont i magen, orkade bara inte ställa mig vid spisen, jens var borta och vi var hungriga.. jag gjorde oxå äppeljos till henne som hon tycker så mycket om.. hon är dock den enda i vår familj som dricker det så i morse fanns det ju lite kvar å hon ska inte vara här i helgen så hon fick det till frukost oxå å så i sin vattenflaska som hon har med sig till skolan, hon har även en smörgås med sig som mellis.. det skulle jag ju inte ha gjort.. hur kunde jag vara såååå dum???? Hur kan hon vara sååå dum skulle jag vilja fråga??? det elakaste med det hela är att hon tar upp detta när amanda sitter brevid å hör allt hon säger oxå.. jag vet att jag inte behandlar henne dåligt, snarare tvärt om jag gör allt för denna unge.. :) ändå får man höra sånna här saker.. föröskte få sambon att ringa henne å tala om att så här kan hon inte behandla mig men innan han hann ringa ringde hon å hade sååå dåligt samvete.. det var ju bra för en gångs skull att hon fick det.. brukar hon nämligen inte ha.. men jag känner mig fortfarande väääldigt uppretad på detta.. *ggrr*
Svar på tråden: Ibland är det jobbigt att ha styvbarn..

Vad var felet?

Vad menade mamman var felet med kvällsmaten? Youghurt och smörgås är väl normal kvällsmat i min värld, om man ätit lagad mat till middag tidigare. Jag tycker inte att ni ska acceptera att ringa och fråga innan ni äter på t ex McDonalds. Visst, om flickan _är_ överviktig och ni äter där ofta så kanske det inte är så jättebra, men är det bara då och då så är det väl er fulla rätt att besluta om när ni vill göra det.
Skrivet av    Helena V bf 10/11

enligt henne

Ska man äta 3 lagade mål mat om dagen.. och hon är inte överviktig.. hon är som alla andra barn i den åldern.. så länge de inte växer å äter onyttit lägger de på sig å så länge de växer kan de äta vad som hälst.. så det går i perioder det där.. lite små rund är hon väl man absolut inte överviktig... tror mamman hakar upp sig lite på att hon själv är fixerad vid sin egen vikt och att hon har en till dotter med en annan karl å hon har alltid varit smal som en pinne..
Skrivet av    Maartha

Men det tycker du ju inte!!

Du tycker hennes biomamma lägger näsan i saker hon inte har med att göra och DET är en himmelsvid skillnad. Som sagts tidigare, den enda man KAN förändra är sig själv. Får bion dig att nå dåligt och ha (negativa) känslor för bonusen som inte skulle finnas där annars så minimera kontakten. Svara inte när hon ringen och låt sambon ta allt annat.
Skrivet av    marib

Artiklar från Familjeliv