Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag blir tokig

Skrivet av elkikki
Jag har en snart 11-årig dotter som driver mig till vansinne. Ibland känns det som vi inte gör annat än att bråka, oftast om kläder. Nu i veckan sorterade hon ut 8 par byxor ur garderoben som hon vägrar ha. 4 av dem var vanliga blåjeans. Hennes argument: omodernt "snitt" (de går in i benslutet) och ärvda. Byxorna passar henne perfekt men hon vägrar använda dem. Till slut hade hon 2 par rena byxor kvar i garderoben. Hon säger att hon tänker hellre gå i shorts i vinter (vi bor i Norrland) än att ha jeansen.
Vad ska jag göra. Jag har inte råd att köpa en ny garderob till henne bara för att hon får för sig något, vi har 3 barn till!!
Svar på tråden: Jag blir tokig

stå sitt kast

Hej! Mina barn har inte kommit upp i den åldern än, så de problemen har inte börjat... Men, spontant tänker jag att vill hon inte använda byxorna så märker hon väl snart att hon inte har några alls att ta på sig. Det där med shorts verkar väl lite långsökt. Om det är fel snitt på byxorna måste det väl vara ännu mer fel att komma med shorts mitt i vintern eller? Annars får hon väl köpa för egna pengar om hon har veckopeng t.ex. Förklara för henne hur det ligger till och vad det kostar om alla i familjen ska byta ut sin garderob. Jag jobbar med barn i den åldern och det är absolut inte så att folk, iallafall i ett \"medelsamhälle\", håller sina barn med trendkläder.
Skrivet av    spinucklan

Jag hade gjort så här:

Sparat undan byxorna, hon lär ju inse att hennes argument om shorts inte håller så länge till, då kanske de duger iaf. Funkar inte det så få hon spara ihop till nya själv. Då inser hon även hur mycket kläder kostar. Nu har jag bara en dotter som inte ens kommit upp i den åldern. Nog för att jag gillar att shoppa och skämmer bort henne med nya kläder, men även här finns gränser. Vi har rensat bort två par byxor som var barnsliga (med bamse på) nu vid skolstart men annars få hon ha sina byxor tills de e försmå.
Skrivet av    Ariella

Ja du

min dotter 11år gillar också kläder, hon byter flera ggr om dan. Hon sorterar ut kläder emellanåt men jag konstaterar bara att jaha då har du bara 2 kvar nu då, jag köper nytt när JAG anser att det behövs o har råd, tills dess får hon ha det hon har om det så bara är 2 kvar. Frågor hon om att köpa nytt säger jag att vi ej har råd om vi inte har det. Är glad att hon inte är som min kompis dotter som bara kräver märkeskläder, 1 tröja för ca 800kr el nu de senaste jeansen för 1800kr!!!
Skrivet av    Maria

Låt henne frysa då om

hon envisas med att ha shorts! Så känner man spontant, men det vore ju inte roligt för dig så klart och jag skulle inte tillåta det om jag är ärlig, men det är säkert effektivt. Vad du ska göra? Ja vad du än gör så köp inga nya kläder om hon inte behöver. Då kan du lägga ner allt efter det i så fall, för då ser hon att du går att lirka med. Förklara att ni är många i familjen, alla behöver kläder och det måste hon förstå. Det går in förr eller senare, jag lovar. Tror att alla föräldrar någongång varit med om det här, mer eller mindre.
Skrivet av    Elisha

spara

Spara dem, de kanske hinner bli moderna. ;-) Antingen har hon dem inte, och då får hon ha de andra till de är urskitiga, för du tvättar inte tokofta bara för att hon anser sig ha två par jeans. Eller så har hon dem som de är. Eller så hjälps ni åt att sy om dem. Om hon anser att de blir användbara då. Eller så får hon köpa nya själv. Så tänker jag.
Skrivet av    cene

Artiklar från Familjeliv