Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Intressant om resor nedan...

Skrivet av Anna
hur skulle ni göra i en situation som säkert inte är alltför ovanlig, säg att familjen ser likadan ut dvs. båda har två barn med sedan tidigare och ett gemensamt.

Föräldrarna till kvinnan i familjen fyller år och bjuder sin släkt på resa, till säg Thailand eller Mallorca: dvs. kvinnan, hennes barn sedan tidigare förhållande, hennes nya sambo och det gemensamma barnet - men inte bonusbarnen bjuds med.

Följer ni med?
Svar på tråden: Intressant om resor nedan...

Jag...

skulle själv följa med utan tvekan. Visst kanske bonusbarnen tycker att det är orättvist, men en resa man blir bjuden på av sina föräldrar har jag svår att se att man skulle kuna tacka nej till - i synnerhet om man har en god relation. Man kan inte riktig kräva av dem att de skall betala för bonusbarnen heller - de har ju egen mormor/morfar på sin sida.
Skrivet av    Anna

Jag skulle...

...köpa till extrabiljetter till bonusbarnen och se till att de också fick följa med. Man kan inte begöra att morföräldrarna till familjen ska bekosta alla bonusbarns resor - det finns kanske bonusbarn i deras andra barns familjer också som i så fall också ska bjudas med. Det blir dyrt för mormor och morfar! Det kan man inte begära, det skulle jag bekosta själv.
Skrivet av    Eva E

OCh det skulle jag också

inte alltid olika åsikter *s*
Skrivet av    marib

jag skulle oxå se

till att bonusbarnen fick följa på ett eller annat vis.. vet oxå att min pappa har för avsikt att bjuda hela familjen till thailand om ett år när han fyller 60 år.. det inkluderar våran bebis som är på gång nu och sambons dotter sen tidigare lika mycket..
Skrivet av    Maartha

samma här

om jag hade möjlighet skulle jag försöka köpa biljetter till bonusbarnen. Om det inte gick att genomföra, rent ekonomiskt skulle jag försöka kompensera för dem senare. En specialresa för dem och deras pappa kanske?
Skrivet av    ~Trixie~

Det beror på

flera saker tycker jag. Men självklart skulle jag följa med och ha mina barn med. Beroende på bonusbarnens ålder skulle jag antingen låta nya sambon också stanna hemma - för att visa släktskapet tydligt eller köpa egna biljetter till bonusbarnen. Förutsatt att de inte redan är vuxna eller att de har en liknande möjlighet på sin mammas sida. Svar alltså - jag följer med!
Skrivet av    bettis

om

jag var kvinnan i förhållandet (dottern till de generösa, födelsedagsföräldrarna) hade jag berättat för dom att antingen åker vi allihop (förutsatt att resan hade varit OK med barnens biologiska mamma) eller så bara mannen o jag: o alla barn stannar hemma. Alla barn i _familjen_ ska behandlas lika (så som i en \"vanlig\" familj) annars får det vara. Om man inte lever efter \"regeln\" att alla barn är lika viktiga, betydelsefulla och ska få ta lika mycket plats, tycker jag inte att man har rätt att kalla sig \"familj\" öht!
Skrivet av    znigel - styvdotter

Du har en

omtänksam o smart pappa!
Skrivet av    znigel - styvdotter

Lite off-topic....

Men i samma anda.. Hur ska man reagera om morföräldrarna vill bjuda alla sina barnbarn med sig på en utomlands-resa men inte bonusarna? Det måste de ju ha rätt att göra, tycker jag. Eller kan man begära att alla barn i familjerna ska få följa med, antingen genom att de eller vi betalar biljetterna?
Skrivet av    Svea

En annan fråga!

Hur hade ni gjort om familjen sett likadan ut som ursprungsfrågan. Kvinnans barn bor heltid (förutom v.h) och mannens barn bor bara varannan helg hos er. Mannens föräldrar vill bjuda sina barnbarn (alltså bonusarna+ gemensamma) + mannen och kvinnan men inte kvinnans barn. Barnen har i detta fall möjlighet att bo hos sin pappa när resan är. Hade ni åkt?
Skrivet av    Maria

Det kan jag tycka är ok, om

det bara gäller barnbarnen och inte föräldrarna också (för då blir ju styvbarnet det enda som inte får följa med). Jag tror styvbarnbarn har ganska lätt att förstå den \"orättvisan\" eftersom de vanligen har en \"riktig\" mor/farförälder också och det är andra barnbarn från andra familjer som också följer. Skulle det vara som inläggsstartaren skrev så skulle jag be om att få \"betala till\" så att även bonusen får följa med.
Skrivet av    Inki

Hmmm, vid vh-umgänge

så hör det liksom till att man missar en massa på andra stället. Skulle det vara en resa - så OK! Gillar inte när bf hux-flux tycker att det är jätteok att barnet är hos uf bara för att få hänga med på en resa.
Skrivet av    Inki

Nej jag skulle inte följa med..

o jag skulle aldrig vara tillsammans med en man eller en kvinna som tyckte att det var ok att mina barn lämnades hemma.. vem skulle ta hand om dem förresten?
Skrivet av    JmedNochM

Hur menar du?

Att morföräldrarna åker ensam med barnen? Det skulle jag tycka var ok, då kunde man ju hitta på nåt speciellt med de \"överblivna\" barnen medan de andra var borta..
Skrivet av    JmedNochM

jag åker:-D

Om min sambos föräldrar bjöd honom och mig och våra två gemensamma(men inte mina sen tidigare) så skulle jag åka utan mina stora... Det är ju inte gratis och ibland vill faktiskt sambons föräldrar bara ha \"familjen\" med...vilket jag har full förståelse för...de har ju inte valt mig med 2 bonusar så varför ska de alltid inkludera dem...de är ju med på alla andra familjeaktiviteter utan att det görs skillnad så sett... Och mina stora gör faktiskt mkt med sin far och farföräldrarna som mina små inte får, mina små gör saker med sina farföräldrar som de stora inte får... Mina föräldrar däremot måste bjuda alla eller ingen..
Skrivet av    LM

Artiklar från Familjeliv