Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ang rättvisa mellan syskon...

Skrivet av Emma
"znigel-styvdotter" skrev att alla barn i familjen ska behandlas lika.
Gäller det även vid födelsedag?
Ska min föräldrar komma med lika många presenter till min ss som till mina barn, dvs mina föräldrars "riktiga" barnbarn?
Ska de även köpa lika många/för lika mycket till julklappar?
Är det fel av mina föräldrar att komma hit titt som tätt med kläder/leksaker till mina barn och ss blir utan (ss är då inte här)?
Är det rätt av mina svärföräldrar att inte vilja bjuda oss på middag de helger inte ss är hos oss? Det blir ju då orättvist för ss som då inte får träffa farmor och farfar, eller?

Var ska man dra gränsen för rättvisa?

Är det rätt att kräva av sina föräldrar att de ska ta sig an styvbarnbarnen och behandla dem med rättvisa annars så mister de umgänge med sina biologiska barnbarn?

Vad tycker ni andra?
Måste man _alltid_ vara millimeter rättvis?
Svar på tråden: Ang rättvisa mellan syskon...

nämen,

dina föräldrar har ju inget släktskap med din mans barn! De är inte en del av varandras familjer. När det gäller presenter osv. så är det väl inte så svårt att se till så att inte bonusbarnen (på båda sidor!) känner sig åsidosatta? Det finns väl ingen \"minimum-gräns\" man _måste_ handla till sitt barnbarn till? Eller gör man en stor grej av att handla för ex. 500:- till egna barnbarnet med bara 100:- till \"bonus-barnbarnet\" bara för att det egna barnbarnet trots allt är \"blod\". I så fall tycker jag att man är ganska löjlig själv. Jag är inte för millimeter-rättvisa, men i största möjliga mån, till en _rimlig_ gräns, bör alla barnen i familjen behandlas lika. Det är deras rättighet, att få känna gemenskap i familjen, oavsett vem som är \"blod\" med vem osv. Jag förstår inte varför man måste göra det så svårt? Det är väl svårt nog ändå - i många styvfamiljer iaf. Jag AVSKYDDE min styvmor när jag var barn, men mkt pga hennes gester som att inkludera mig i \"hennes\" familj under min uppväxt, ser situationen ut helt annorlunda idag. Och tro mig - den tryggheten med henne hade jag ALDRIG fått om hon inte behandlat mig som en lika viktig person/barn som hennes \"blod\"-barn. Inte en chans.
Skrivet av    znigel m. Linnea

Millimeterrättvisa finns inte

åt ngt håll och att komma och kräva saker av sina släktingar/familj. Nej det tycker jag inte. Bonusarna _har_ egna mor/far föräldrar för vilka DE (förhoppningsvis) är viktiga.
Skrivet av    marib

men

vem fan är du? Ärligt talat? Har du inget bättre för dig?
Skrivet av    znigel m. Linnea

Hur fan ser du ut egentligen

Har du tredje gradens fucking brännskada i ditt uggly nuna eller???
Skrivet av    Möken

är du så

rubbad så du inte fattar att bilden är fram-manipulerad från orginal i ett grafikprogram så rekommenderar jag årskurs 4 nu till hösten. Skynda dig! Och glöm inte hitta på ett nytt nick nu!
Skrivet av    styvsnigel - lämnar diskussionen

jag tycker

inte att mor och farföräldrar har samma ansvar som vi har. Barn brukar vara rätt duktiga på att förstå det här med vem som är \"riktig\" mormor osv. Vi därmot har ju trots allt valt att leva i en styvfamilj och då får man väl rätta sig därefter. Det är väl bara att gå tillbaka till sig själv som barn och tänka hur man skulle känna sig om man blev orättvist behandlad.
Skrivet av    ~Trixie~

dags att anmäla till redax! *imt*

s
Skrivet av    ~Trixie~

Jag tycker...

...att man själv inom familjen ska behandla barnen lika i första hand. Gör man det så har man förmodligen undanröjs 95% av alla konflikter som kan bli pga att barnen behandlas olika. Återstår 5% konflikter som andra, utanför familjen, står för - typ mormor, farfar osv. Det får man väl ta från fall till fall. Är klapparna totalt sett hyggligt jämt fördelade så tror jag inte att det är något problem. Om två barn får extremt mycket av sina mor- och farföräldar och två andra nästan ingenting av _sina_ mor- och farföräldrar får man väl försöka göra något åt det. Kanske själv köpa ett par extraklappar till de barn som får mindre eller nåt. Med lite god vilja tror jag att man kan lösa de flesta orättvisor faktiskt.
Skrivet av    Eva E

Håll käft och köp ett bandage till fejjan!

Skrivet av    marib

Ifall nu nån trodde det

så behagade trollet låna min sign. JAG fyller i både stjärna och info.
Skrivet av    marib

Fixat *imt*

p
Skrivet av    marib

Obehagligt!

Hoppas att de plocker bort det här!
Skrivet av    Kristine

Rättvisa mellan syskon tycker jag

kan sträckas så långt att man, inom den egna NÄRA familjen (typ mamma och styvpappa el pappa och styvmamma) försöker hålla det någorlunda rättvist mellan syskonen - i övrigt är det nog upp till var och en av resterande släkt. Man hoppas ju att de ska tänka likadant, men är inget man kan kan kräva. Jag är lite halvallergisk mot att styvbarn ska få 4 ggr så mycket bara för att alla ska hålla det rättvist, men om det blir en frivillig frukt från givarna så OK.
Skrivet av    Inki

ingen fara Marib:)

att du plötsligt skulle \"svänga dig\" med den sortens ordval verkar knappast troligt. Har anmält jag med.
Skrivet av    ~Trixie~

Du är väl inte den första....

som råkar ut för detta troll :-) Såg inne på oäf igår.....
Skrivet av    Christel med Amanda

:-)

Jag är inte styvmor...men mor till fyra varav två från ett tidigare förhållande... Vi har ingen \"rättvisa\" alls...:-D JAG ger ALLA mina fyra barn ungefär likadana saker värdemässigt... De storas far ger bara de stora presenter. De smås far ger alla barnen presenter, julklappar osv...men får självklart skämma bort sina egna lite extra även om vi sköter det snyggt...(ex: de små får inte en 1000:- grej och de små en 10:-grej om det ska ges när alla är med eller ifall det är saker som \"syns /märks\" Mina föräldrar och min familj ger alla barnen eller inget av barnen och för ungefär samma värden... farssidorna får skämma sina egna barnbarn så mkt de vill;-) fast naturligtvis kommer inte de smås farföräldrar med jättegåvor mitt i veckan utan om de vill ge extra så fixar vi det när de stora är på umgängen... Om vi skulle köra millimeterrättvisa så är det våra små som förlorar för de har ju inga styvfamiljer att få extra av...
Skrivet av    LM

Gudskelov

Så skulle min sons styvmormor och styvmorfar aldrig skilja på honom och deras biologiska barnbarn. Tvärtom så har han alltid varit favoriten hos styvmormor. Kanske för att han var första barnbarnet på sätt och vis, och för att han fullkomligt dyrkar henne?? Så i vårt fall så skulle de inte ge av någon millimeterrättviseplikt. Utan för att de faktiskt tycker om honom och vill ge åt honom också. Förhoppningsvis så kommer mina föräldrar att resonera likadant när jag träffar någon. Angående dina svärföräldrar så kan jag väl delvis förstå dem också. Jag tänker lite likadant med mina föräldrar. Att i möjligaste mån åka dit när jag har sonen eftersom jag vet hur gärna de vill träffa honom och vice versa. Jag är osäker på om de skulle komma förbi mig om jag inte hade sonen hemma heller... Så det behöver inte handla om rättvisa utan att man faktiskt tycker om varandra. Det är nog det jag vill ha sagt.
Skrivet av    Klarafina

beror på

finns det en biologisk far/moräldrar som är närvarande så räcker detta för barnet. Men om dessa har försvunnit ur bilden på olika sätt kan det kan vara juste att ha bonusfar/morföräldrar
Skrivet av    funderar

Artiklar från Familjeliv