Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Efter hjärtkat när blir det operation?

Skrivet av Anna
Hej! Är det någon som vet hur lång tid efter en hjärtkat som operationen blir av? Vi ska ner till Östra i höst är det sagt vet ej när för att förbereda en TCPC. Sen har jag fått för mig att de inte operarar alla hjärtbarn för TCPC utan stannar vid en tvåstegs operationen? Någon som har erfarenhet av detta? Vår dotter har hjärtfel som dorv, transposition+vsd, obalanserad avsd, pulmonalis stenos och gud vet om det var något mer.
Svar på tråden: Efter hjärtkat när blir det operation?

Hej Anna!

Vi har fått till svar att op kommer att genomföras inom c:a tre månader efter utförd hjärtkat. Jag vet att det finns de som väntat mycket längre men vår kardiolog menar att man bör göra den ganska snart efter, om den ska vara till någon nytta. Jag tror att det är i undantagsfall som man avstår från TCPC. Det har väl att göra med trycken i lungkretsloppet (vet ej exakt, det finns säkert någon annan som vet bättre, tänk på att jag är lekman). Eftersom efter TCPC som pumpas inte längre det syrefattiga blodet till lungorna utan rinner passivt. Om det möter på för stort motstånd på vägen till lungorna, kan man inte göra den sista op. Vi (Alva) väntar också på kallelse till hjärtkat för att senare genomgå TCPC. Min tjej heter Alva och är tre år. Hon föddes med avbruten aortabåge, DORV, transpositin, ASD, VSD\'n, missbildad ticuspidalisklaff samt hypoplastisk högerkammare. Vi kan ju hoppas på att det är fler som kommer med bra svar, detta är mest ett antagande från min sida! Vem vet, vi kanske stöter på varandra där nere?!
Skrivet av    Jennie & Alva

Hej

För vår del tog det ca 5 månader, det beror kanske på att själva op. blev framflyttad från maj till augusti. Men det är väl så om jag förstått det rätt att de inte vill ha för gamla bilder. Så det ska väl inte dröja så länge. Lycka till-hälsningar från Helen
Skrivet av    Helen & Andreas

Artiklar från Familjeliv