Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ettochetthalvtårskontroll

Skrivet av sarabanan med Stella 040225
Hej hej.
Nu har vi klarat av ytterligare en kontroll på lilla damen. Stella fick visa sina färdigheter på följande sätt:
Stapla tre klossar
Rita på ett papper
Peka på lite olika kroppsdelar
Och så fick jag berätta om hennes ordförråd. Tio ord ungefär tyckte BVC att hon skulle kunna.

Hon grejade allt men ville mest äta krita. Några prickar fick hon till och så fick jag försäkra att hon kunde bättre annars :-)

8,495 kg 77,3 cm och 45,8 cm runt huvudet.
Vore kul att höra vad ni fick göra på era kontroller då det verkar skilja sig lite från ställe till ställe?
Svar på tråden: Ettochetthalvtårskontroll

Oh shit!

Kul att det gick bra för er... men nu blir jag ju skitanervös. Kevin kan INTE 10 ord. Och stapla klossar är han KASS på! Däremot är han jätteduktig på att sätta tillbaka cd-skivor i hyllan, knäpper med fingrarna och han dansar som en gud. Kollar de det? ;/ Imorrn ska vi öva på klossar!
Skrivet av    Enemel m Kevin&Elise

IG?

Tänk om Kevin får IG på betyget? han kanske måte gå om det sista halvåret? *skojar* Du berhöver inte oroa dig! Klart att han kan massor mer än 10 ord - de bara kommer inte ut ännu! Han kommer att slå dem med häpnad när han rockar loss inne på BVC! Dte kommer att gå jättebra!!!!
Skrivet av    Ulrika m Ebbao 2:an

Har inte varit ännu!

Men jag tippar på att Jonna kommer få utföra samma saker som Stella iom att vi går på samma BVC. :) Känns bra att veta innan och Jonna kan allt det där. Skulle tippa på att Jonna iaf kan 30 ord nu om man räknar med de som har fel uttal. Men det viktigaste måste väl vara att hon kan säga dem på sitt sätt eller? Hon vet ju va tletlaaa är iaf! Och kroppsdelar kan hon i princip varenda en. *pustar ut* Lovar rapportera sedan ifall Jonna testades på samma sätt! Intressant ifall det skiljer från person till person på samma BVC.
Skrivet av    -LillaMy-

10 ord!!!

Albin kan knappt ett, och det är pa_pa, sen är det dä för hela slanten i olika tonlägen och melodier, snacka om att få IG. Klossar kan han nog stapla, men varför när det är så mycket roligare att rasa ner dem. Ska bli spännande att se vad de testar här, återkommer med en rapport efter den 11/10 då vi har vår kontroll.
Skrivet av    Madde Albin & Simon

Inte varit ännu

Selma ska på sin kontroll om precis en vecka så då återkommer jag med svar vad hon får göra. Ligger numera i hårdträning på kroppsdelar... Måste bara tillägga att min tjocka unge vägde 8½ när hon var 4 månader... Vet att Stella alltid varit storlek mindre och hon mår ju finemang! men blir så himla full i skratt när jag tänker på hur jag gick och kånkade på en bebis av storlek jätteformat!!! Hon var ju verkligen jättetjock!
Skrivet av    Selmas mamma

stapla, rita, peka, ord... hmmm...

Staplar klossar det går bra. Byggt ett torn på 5 klossar har jag sett att han har gjort. Rita på papper går bra. rita på sig själv går ännu bättre! :-) Peka ut kroppsdelar går bra! Jag provade just med huvud, mage, tår, näsa, mun, öron, händer, Sedan var det det där med tio ord... hmm... mamma, pappa, där, aj, oj, nej, mm (=ja), vov, mjau, brmm det blir kanske inte riktigt tio. men han förstår ju mängder. Förresten så har han ju tre veckor på sig! :-) Jag tror att han väger strax över 11 kg och är ca 83-84 cm lång. Men jag lovar att återkomma när vi väl har varit där!
Skrivet av    PsPuma

Artiklar från Familjeliv