Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

arg så arg!

Skrivet av Tova
hämtade dottern på kalas igår.
nio stycken tjejer i 10-årsåldern hade värsta partyt och hördes lång väg på vägen där jag kom cyklande.
när jag står där och väntar på att Hanna ska bli klar, kommer en mormor till en av tjejerna.
Hon är "högt uppsatt" på Lärarhögskolan och har skrivit flera böcker.

Hon går fram till födelsedagsbarnets föräldrar och säger:
-Gud vad skönt att det bara är flickor, det blir ju så jobbigt och bråkigt om det är pojkar med!

Jag bara gapade.
Här står en av de främsta inom barnpedagogik och yppar det mest förlegade synsätt som FINNS! För det första generaliserar hon inte bara pojkarna, utan degraderar även flickorna till att framstå som små väna varelser utan bråk i kroppen.
Jag vet inte hur många gånger jag haft Hannas tjejkompisar hemma och de har rasat runt, skrikit, bråkat och varit hur vilda som helst, medan Jens kan ha killkompisar som sitter i en hög och bygger lego som små tysta möss.
Naturligtvis undrar ni vad jag svarade kärringen, och svaret blir naturligtvis...inget.
Så funkar jag nämligen.
Det tar ett tag att smälta idioti, och jag blir oerhört rädd när jag inser vilka åsikter våra lärare har på högskolan. NÄR FAN SKA DE LÄRA SIG ATT GENUSARBETE HANDLAR OM ATT INTE GENERALISERA NÅGOT AV KÖNEN!!!!!!!

Ojoj...det finns mycket att förändra.
Hoppas hon pensionerar sig snart...
Svar på tråden: arg så arg!

Ja du

vad gör man. Inskränkta människor finns överallt, även på lärarhögskolan.
Skrivet av    Protan

ja, vad ska man säga

sorgligt! När man väl fått upp ögonen för detta så hör man det överallt. I dotterns (7år) skola verkar de vara totalt omedvetna om genusfrågor, men ska man ta exempel på det måste man ju framföra kritik av sådant som lärarna sagt och gjort och då blir man ju så jobbig! Jag gjorde ett försök som stendog.
Skrivet av    seven

Såå trist

Jag hade också blivit vansinnig och reagerat starkt- men inte fått fram ett ljud! Har liksom du både gossar och töser (ganska stora nu) och här har det oftast varit tjejerna som gapat,skrikit, levt rövare och hörts vida kring. Spark i arslet (ursäkta) till tanten!
Skrivet av    M.

Har en

\"kompis\" som tittade menande pa Herman nar han skuttade omkring och lekte och var glad och sa; \"Jag vet inte om jag nagonsin skulle vilja ha en son. De ar ju sa himla stokiga...\" Eh...? Vad sager man??? Hade lust att ge henne en fet small och inte forran senare kom jag pa alla drapande svar jag borde ha gett henne.... Fast till min \"kompis\" forsvar sa ar hon \"bara\" en inskrankt, konservativ sydstatstjej fran Alabama och ingen hogt uppsatt pedagog... Ja, det finns mycket att forandra och jag som blivande larare lovar att jag ska gora mitt basta! ;-)
Skrivet av    Hermelinen

men snälla

då ska hon inte komma hem till mig. Jag har en kille och en tjej och tjejen är den busiga av dem för tillfället. ja jag håller med att man hittar alla dräpande svaren efteråt.så typiskt man vill ju bara backa bandet då.
Skrivet av    m-dmed2

eller också

är det precis det hon ska... skulle nog ruska om hennes inskränkta världsbild en aning o det hade kanske varit bra?
Skrivet av    emelie

Ha ha

Jag skakar om hennes inskrankta varldsbild, tro mej! ;-) Vi har haft hetsiga diskussioner om det ar fel att kla pojkar i rosa, lata pojkar leka med dockor och flickor med tag, om det enbart ar kvinnogora att stada och laga mat, om trearingar ska leva pa pommes frites, kakor och Coke, om det ar OK eller inte att aga sina barn osv... men tyvarr hjalper det inte det minsta... Den har manniskan ar sa hjarntvattad av gamla traditioner och religion att det ar som att prata med en vagg... Hon sager ibland att \"Ja, det later ju klokt, det har jag aldrig tankt pa forut... Ska forsoka...\" for att i nasta stund ge sin unge smisk pa rumpan med traskeden igen.... Sorgligt...!
Skrivet av    Hermelinen

Artiklar från Familjeliv