Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tyg tillriddarborg-sänggavel

Skrivet av Myra
Jag funderar på att bygga en sänggavel i form av en riddarborg till sonens rum. Tänkte såga till mdf-skivor i borgformat. Men, har någon något tips på vad jag ska klä den med för tyg? Övriga rummet går i blått. Har någon sett tyg som är som "tegelstenar"? Annat förslag?
Svar på tråden: Tyg tillriddarborg-sänggavel

Kan du inte

köpa grått tyg och måla svarta tegelfogar med textilfärg? Vilken lycklig riddare som skall sova däri!!
Skrivet av    Mill@n

Åh vilken bra idé

Tack för bra tips! Jag är lite novis på pysselområdet... hur fungerar textilfärg? Finns det som pennor? Var köper man det?
Skrivet av    Myra

Om du inte

behöver kunna ta loss tyget och tvätta det kan du ta någon annan färg, vanlig vattenbaserad hobbyfärg tex. Vitsen med textilfärg är att den håller för maskintvätt, men det spelar kanske ingen roll för det du ska ha den till?
Skrivet av    Isse

Funderar på...

om det inte är inom lapptäcksbranschen du lättast hittar tegelstenstyg... Det finns då tyg som ser ut som småsten och gu-vet-allt, så varför inte tegel? Kolla http://www.lapp-elisa.com/cgi-bin/Store/store.cgi?sales=1
Skrivet av    Fröken Fräken

Jag byggde ett slott...

av våningsängen till mina flickor. Men jag målade träet som gråa stenar med hobbyfärg (mörkgrå & ljusgrå). Det tog en kväll men blev jättefint. Tyg som stenar har jag sett i påslakan i någon katalog, det värsta är att jag inte kommer ihåg vilken. Det kan ha varit Stoff och Stil, de har mycket bra tyger.
Skrivet av    Charlotte

Åh, har du någon bild...

på \"slottet\"???
Skrivet av    Lami

Nyfiken...

Oxå nyfiken på om du har någon bild! Låter superfint. Tack för svar :)
Skrivet av    Myra

Jag ska leta fram det.

Jag tog bilder innan jag monterade ner sängen. (Barnen har inte våningsäng längre.) Jag kan scanna in det, ska bara leta fram det.
Skrivet av    Charlotte

Artiklar från Familjeliv