Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vågar man??

Skrivet av Anonymis idag
denna återkommande frågan om den tredje tätisen ;0) Har två små med ca ett o ett halvt år emellan o jag skulle vilja ha tre barn.. vill inte vänta för länge med nästa men ska studera sedan o då blir det flera år om det blir som tänkt så då blir det en sladdis.. Ska man kanske köra på nu med en gång så man får den tredje under denna mammaledigheten (minsta barnet nu fyra månader)..Om man har turen att bli grav. vill säga. Kommer bara kanske bli runt året då mellan de två minsta.. Orkar man tror ni? Jag vill ju egentligen ha min barn tätt nu när man ändå är inne i småbarnsperioden och att de sedan är tre tätt och har varandra i nära åldrar i stället för två täta och sedan en sladdis.. Svamligt men tror ni man orkar tre barn på mindre än tre år? Har ju inte haft de enklaste graviditeterna tyvärr =0( O orkar man plugga sedan är ju frågan? Någon med erfarenhet från det?
Svar
dom säger at
det är lättre från 2 - 3 än från 1-2 barn Du klarar det! Min bästis har klarat det och d e inte mera än runt året mellan varje.
Skrivet av    Hwila & Zion:s mamma
Hur många har hon?
Nyfiken ju =) Pluggar hon också eller? Ja man klarar det väl men det lär nog bli tufft...
Skrivet av    Anonymis idag
Själv
hade jag inte orkat det. VArken kroppsligt eller själsligt. Jag har 14½ månader mellan mina äldsta, och det har gått jättebra att ha det så, men med tanke på hur jag mådde När mellantjejen var knappa året (värk i kroppen) och hur jag mådde under min tredje graviditet, skulle jag inte velat genomgå det med tvä så små barn. JAg hade svår foglossning och klarade inget arbete hemma. JAg kunde knappt gå utanför huset. Än mindre hjälpa barn med kläder osv.... Det är bara du som vet om du orkar. Och barnens pappa vet om han orkar. Endel gör det, och andra inte. Jag tycker det känns som att trean är en sladdis (3 år o 3 månader till mellanbarnet), men mina kollegor bara skrattar åt mig när jag säger det:-)
Skrivet av    Cayenne
tre barn på fyra år & pluggar
Det har funkat över förväntan! Vi har 1,5 år mellan ettan och tvåan. 2,5 år mellan tvåan och trean så det känns som långt emellan. Jag läser ekonomlinjen på Stockholms Universitet. Det funkar jättebra. Jag tror att det är tyngre med fler barn tätt om båda har jobb att ta hänsyn till. Nu kan man alltid ta ifatt studierna på kvällar och helger om det kör ihop sig med barnen. Men som Cayenne sa, man måste ha en man som orkar oxå för det blir mer att göra för hela familjen helt klart även om 2 till 3 barn är \"lättare\" än 1 till 2. Vill man så går allt! Lycka till!
Skrivet av    Marie m. Moa 0006, Tilda 0201 & Stina 0405
hon pluggade ja
men hennes man tjäner bra så... Hon har tre stk. jan 2003, feb 2004 och maj 2005 Hon ska börja plugga när den minsta är 1,5 år
Skrivet av    Hwila & Zion:s mamma