Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Träningsövningar?

Skrivet av Anonym
Dottern som snart blir 4 är sen med talet och har ett uselt uttal, vi föräldrar förstår mkt men inte andra tyvärr. Hon har fått träffa en talpedagog nyligen via dagmamman och vi fick tipset att träna munmuskulaturen eller vad det kallas, bl a genom att blåsa bomullsbollar med sugrör...det var ungefär det tips vi fick, hon ska träffa henne igen om ca 3 mån. Jag var inte med och det hela känns lite "oengagerat", det måste väl finnas mer man kan göra? Bör hon inte får träna mer tillsammans med någon som kan eller är hon för liten än?
Svar på tråden: Träningsövningar?

Här kan du

kanske hitta något? http://www.blom.just.nu/ Vi började gå till logoped en gång i veckan med vår dotter när hon var 5 år. Före det gick vi med betydligt längre mellanrum. Sedan finns det språkförskolor i en hel del kommuner. Här kan du se om det finns någon i just din kommun: http://www.sprakstorning.org/skolor.shtml Klockan är mycket så jag svarar dig bara så här kort. Jag hoppas att du har nytta av tipsen.
Skrivet av    Åmalin

börja tidigt

I ju tidigare ålder man börjar träna dessto större chans har barnet att vara ikapp före skolåldern. Vi fick hjälp vid redan 3 1/2 års ålder.
Skrivet av    /M

Artiklar från Familjeliv