Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Att ha barnen hemma när man är arbetslös?

Skrivet av Nina med fyran & ECDL-körkort
Därom tvistas det här hemma... FÅR man ha barnen hemma från fritids/dagis? Hur tidigt på dagen kan man hämta? Jag påstår att jag inte får ha dem hemma hela dagarna. Maken tycker att det inte spelar någon roll. Jag vill inte fuska och riskera att åka dit. Jag har nyss avslutat en datautbildning och blir förmodligen arbetslös ett tag framöver. Af har inga planer för mig just nu, mer än att jag ska söka många jobb (vilka?) och rapportera.
Svar på tråden: Att ha barnen hemma när man är arbetslös?

Om du har barnomsorgen ordnad...

så bryr sig inte af/a-kassa om du har barnen hemma hela dagarna. Däremot måste du kunna ta ett jobb i princip samma dag (rätta mig om jag har fel) så barnomsorgen måste vara flexibel om du har barnen hemma.
Skrivet av    Cicci

Får du ha dem så särskilt länge?

De flesta kommuner låter ju bara de arbetslösas barn gå 15 tim/vecka d v s 3 tim/dag. Och jag kan inte tänka mig att man måste ha dem där nåt visst antal timmar. Min tjej har gått dtygt 2 timmar om dagen och inte alla dagar heller. Har vi haft andra planer har jag bara sagt till att hon ska vara hemma den dagen.
Skrivet av    Erica

Jag mailade akassan och frågade

och fick svaret att så länge barnomsorgen är ordnad så att du kan lämna på dagis när det behövs så får du ha barnen hemma. Jag frågade eftersom jag ville ha dottern hemma så hon fick \"sommarlov\" och jag kan inte tänka mej att det är annorlunda nån annan period på året.
Skrivet av    Bettan

Här har man dagisplats på heltid...

...vid arbetslöshet. Inte för att jag låter barnen gå så länge, men möjligheten finns vid behov.
Skrivet av    Anna E med Viktor -01 och Emma -03

Artiklar från Familjeliv