Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dilemma. *OT*

Skrivet av Anonym
Alltså jag tror jag blir gråhårig och vet varken ut eller in. Det är ju så att jag i grunden är arbetslös. Jag har visserligen haft en del små korta vick men annars så har jag inte haft något jobb på några år. Innan jag knatade ner på AF nu efter att min föräldraledighet tog slut så sökte jag en del jobb jag hittade på ams hemisda.

Ett av jobben var som personlig assistent. De behövde två assistenter. En tjänst på 50% och en på 70%. Jag sökte den på 70%. Fick komma på intervju och då visade det sig att den tjänsten som var på 70% redan var tillsatt men den på 50% fanns kvar.

Jag vill jättegärna ha jobbet och får det om jag vill, MEN... ett stort men finns.

Tjänsten är en så kallad tillsvidare så länge assistans behövs. Alltså bara timlön och inte så bra sådan heller. Jobb passen är 10tim varje gång. Alltså bara två dagar i veckan. Totalt skulle jag få åt ca 6500:- efter skatt. Det är ca 1000:- mindre än vad jag har i a-kassa på 20 dagar nu.Jag sänker alltså min sgi rejält samtidigt som jag har lite ångest över det här med inkomsten. Vi har ju hela tiden strävat efter att den ska bli bättre men nu blir den ju liite sämre. Vi vill kunna köpa hus och det finns ju inte en möjlighet på den inkomsetn.

Sen kommer ju det där att jag faktiskt inte har många dagar kvar att stämpla. Säga nej till jobbet kan jag eftersom jag sänker mig så pass mycket i både tid och inkomst. Men då är frågan kommer jag att kunna hitta ett annat jobb med fler timmar och högre lön nu när jag har varit arbetslös så länge?

jag har staplat upp negativa och positiva saker.

negativt
* låg lön - svårt ekonomiskt.
* ingen semester eftersom det är timlön.
* inte kunna köpa hus.
* sänker min sgi till hälften mot vad jag har idag.

Positivt
* mycket tid med barnen och mannen.
* det är ett jobb och jag slipper a-kassan.
* jobbet (brukaren) verkar helt underbar - ett sånt jobb som jag verkligen vill ha egentligen om man bortser från tiden.

Nu vet jag att det är svårt, nästan omöjligt för er att svara på, men hur hade ni gjort? Tagit det och varit glada för det eller sagt nej och förtsätta vara arbetslös och leta jobb och ha ont i magen över det.

Känner mig så otroligt kluven, jag både vill och inte vill. Alla säger, ta det och sök andra jobb under tiden. Visst det kan man göra men det känns ju så otroligt oärligt mot brukaren som har haft sånt jobb med att intervjuva, sållat bort och vill ha mig. känns inte rätt att svika på det sättet. Även om det känns lockande. Just för ekonomin.

Gaahhh!! Blir galen. Snälla ni, har ni nåt råd?
Svar på tråden: Dilemma. *OT*

Hej

En spontan tanke: Har du hört efter med FK så att det verkligen kommer innebära sänkt SGI? Det har inget med fasta anställningar att göra eller...? Och inget med längden på arbetet? Jag kan dåligt alla regler. Du kan väl stämpla upp de dagarna du inte jobbar, alltså ytterligare 50%? Får man inte det? Du är ju till 50% arbetslös fortfarande.
Skrivet av    Xappoline & Kevin

Jag hade tagit jobbet!

Eftersom du bara får en halvtidsanställning kan du ju stämpla upp till full tid så länge du är beredd att säga upp dej från deltiden och ta ett heltidsjobb om sådant dyker upp. På så sätt får du ju mer pengar, a-kassa + lön och sparar dessutom dagar gentemot att va heltidsarbetslös. Borde inte det kunna va en vettig lösning?
Skrivet av    -LillaMy-

Min tanke är...

att ta jobbet! Det som skrivits ovan håller jag med om, dvs att om du kan stämpla för halvtid så får du ju mer pengar. Men den största fördelen som jag ser är att du faktiskt får ett JOBB. Det är en oerhörd fördel när du ska söka andra jobb. De flesta arbetsgivare (rent krasst) tar nog hellre och anställer en som har ett jobb än en som är arbetslös. Om du dessutom verkar gilla jobbet så tycker jag att fördelarna väger över rejält.
Skrivet av    ElinEmma m Joel

Jag skulle nog också ta det.

Just för att ett jobb är ett jobb och ger meriter som gör det enklare att få andra jobb. Hoppas du kan göra som de andra föreslår och stämpla upp.
Skrivet av    Ida m Jennie & skruttis bf 26/4

tack för alla svaren...

det här ni skirver om att jag kan stämpla upp resten. JAg tror inte att det går eftersom det på sätt och vis räknas som en fast anställning och ska jag fortsätta söka andra jobb så har jag en månads uppsägning från detta jobbet. Fast som ni säger. Fördelarna med jobbet väger tyngre än de negativa.
Skrivet av    Anonym

Sent svar

Du måste bestämma själv hur du ska göra men iom att du frågar om råd vill ljag bara säga att jag skulle inte tagit jobbet! Att sänka sitt sgi kan innebära, att om du blir gravid igen eller långtidssjukskriven, då står du där med en mycket lägre föräldra/sjuk-penning. Det känns som att man måste tänka mycket långt fram när man har med en myndighet som f-kassan att göra. (min högst personliga åsikt och erfarenhet) Att dina stämpeldagar tar slut är ju iofs ett dilemma men där måste de hjälpa dig, antingen ge dej en ny period. Sånt kan hända! eller så får du fråga dem hur/om de kan hjälpa dig. Var bara försiktig INNAN du sänker din SGI eller inkomst, det kan få efterverkningar! Jag tror visst att du kan få ett annat jobb! Har ju ingen aning om vem du är eller var du bor men tror det iaf. Lycka till i ditt beslut!
Skrivet av    Selmas mamma

Enl. min arbetshandläggare går det!

Så länge du är beredd att säga upp dej ifall du skulle få erbjudande om ett bättre betalt heltidsjobb. Att det är uppsägningstid är ju givet, så är det i princip överallt men det är sällan man måste \"börja imorgon\" på ett nytt jobb heller. Prata med din handläggare tycker jag! Lycka till. :)
Skrivet av    -LillaMy-

Artiklar från Familjeliv